Konya’nın kalbindeki cami göz göre göre çatlıyor! Tramvayı kaldırın çağrısı
Bir süre önce restorasyon çalışmaları bitirilen, yapılan çalışmalarla çatlakları ve eksiklikleri giderilen Mevlana Meydanı’ndaki Selimiye Cami, yine çatlamaya başladı.

Cami cemaatine tedirginlik yaşatan bu husus şehre gelen yerli ve yabancı turistlerin de dikkatini çekiyor. Bu görüntüler camileriyle ünlü Konya’ya yakışmıyor. Yakın bir zamanda elden geçirilen ve yenilenen camide tekrar neden kısa süre içinde çatlaklar oluştuğu da merak konusu oldu.

YÜKSEL’DEN FLAŞ İDDİA: TRAMVAY YÜZÜNDEN ÇATLIYOR!
Yazar Müfid Yüksel, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Yüksel, paylaşımında şunları belirtti: “Konya'da Mevlana Dergâhı/Mevlevî Âsitânesi ve Selimiye Camii dibinden geçen tramvay 16. Yüzyıl yapısı olan Selimiye Camii'nin mihrap yönü duvarlarını ve kubbelerini ciddi olarak hep çatlatmış. Bu çevrede ve Alaaddin Tepesi çevresinde ring yapan tramvaylar behemehal buralardan kaldırılmalı.”

BAKIMSIZ GÖRÜNTÜ KONYA’YA YAKIŞMIYOR!
Yetkililer ise ‘tramvay çatlak oluşturdu’ iddialarına katılmadıklarını, çalışma yaptırdıklarını ve tramvayın yapıya zarar vermediğinin tespit edildiğini aktarıyor. Yapılan çalışmalara rağmen çatlakların önüne geçilememesi akıllardaki soru işaretlerini artırıyor. Çatlaklar sonucunda oluşan bakımsız görüntü Konya’ya yakışmazken, onarılmasına rağmen caminin çatlaklarının artması dikkatlerden kaçmıyor. Bu hattaki tramvay güzergahı ile ilgili bir kararın alınıp alınmayacağı merak ediliyor.
Kaynak:Ali Kaan Kurşun





Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.