Konya Fırın Kebabı bu yöntemle pişirilmeli

Konya Fırın Kebabı bu yöntemle pişirilmeli

Konya yemeklerinden en meşhur olanlardan bir tanesi de Fırın Kebabı. Kebap kültürü ülkemizde çok gelişmiş. Konya Fırın Kebabı bu yöntemle pişirilmeli.

Konya yemeklerinden en meşhur olanlardan bir tanesi de Fırın Kebabı. Kebap kültürü ülkemizde çok gelişmiş. Kebabıyla ön plana çıkan çok sayıda şehir var. Bunlardan bir kaç tanesi Adana, Şanlıurfa, Gaziantep...

img-1860.jpg

Konya Fırın Kebabı lezzetiyle damağınızda farklı bir tat bırakıyor. Mutlaka tadılması gereken lezzetlerden birisidir. Fırın kebabı yemek için adını duyurmuş iyi bir mekana gitmeniz önerilir. Çünkü geleneksel anlamda fırın kebabı pişiren mekanların sayısı azdır.

adsiz.jpg

Mümkünse sadece fırın kebabı yapan mekanları tercih etmelisiniz. Konya fırın kebabının hangi hayvanın etinden yapıldığı önemlidir. Bazıları koyun etinden yapsa da fırın kebabı kuzu etinden olmalı. Pişirme yöntemi de çok önemli. Fırın kebabı kısık ateşte saatlerce yavaş yavaş pişmeli. Konya'ya yolu düşenler fırın kebabı yemeden gitmemeli. Konya'da her gün taze olarak pişirilen kebabı mutlaka tadın.