Kıyamete kadar kardeşiz

Kıyamete kadar kardeşiz
Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Büyük, Müslümanlar arasında gerçekleşen kardeşliğin kıyamete kadar devam edeceğini belirterek, “Ensar ve muhacir kardeşliğine günümüzde daha çok ihtiyaç duyuluyor” dedi

Ribat Eğitim Vakfı, Vakıflar Haftası dolayısıyla Aziziye Kültür Merkezi’nde, “Ensar Muhacir Kardeşliği” adlı program düzenledi. Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Büyük, Müslümanlar arasında gerçekleşen kardeşliğin kıyamete kadar devam edeceğini söyledi. Ensar ve Muhacir kardeşliğinin günümüzde daha çok ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Büyük, “Kur’an-ı Kerim’de mükminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerlerin arasını bulup düzeltin. Allah’tan korkup sakının. Olunur ki esirgenirsiniz. Bu ayette imanlarıyla bir araya gelen tüm insanları kardeş kabul etmektedir. Yeryüzünün neresinde yaşanıyor olursa olsun münimler kardeştir. Çünkü yüce rabbimiz insanlara kardeşşiniz demiştir. Öyleyse biz kardeşiz. Her birimizin öncelikle rabbimize sonrada bütün insanlığa karşı sorumluluklarımız vardır. Bu sorumluluklarımızı artık eylem olarak ortaya koymamız gerekiyor. Kardeş olmak sevinçte ve kederde birlik olmayı, sözde olmamak kaydıyla fiili olarak göstermek demektir. Bunlar olmadan kardeşliğin bir anlamı olamaz.Kardeşlik bilinci olmuyorsa problemli bir kulluk söz konusudur. Çünkü; kardeşlik ibadet bilinciyle yaşanır. Hz. Ali Efendimiz, ‘Güzel dost ve kardeş barış zamanında dinep, savaş zamanında hazır kuvvet gibidir’ buyuruyor. Aynı vücudun azalarıysak, birbirimizin gören gözü, duyan kulağı ve tutan elleri için dayanışmaya mecbur olduğumuza inanmalıyız” dedi.

KARDEŞLİK BÜTÜN DÖNEMLERİ KAPSIYOR

Vakıflar Konya Bölge Müdürü Metin Evsen ise, dünyada Müslümanların içinde bulunmuş olduğu durumu değerlendirerek şunları söyledi: “Allah bizleri yaratırken, akıl vermiş, fikir vermiş, peygamberler göndermiş ve paygamberleri Allah’tan aldığı vahileri kendi kullarına iletmesini istemiştir. Ribat Eğitim Vakfı’mızın düzenlemiş olduğu bu program ensar ve muhacir kardeşliğini bize göstermiştir. İslam’ın emri kendi giydiğimizden, başkasına giydirmemiz gerektiğini belirtiyor. Bu dinin kitabında ve paygamberimizin anlattığı din budur. Çünkü, biz buraya mazlum olarak gelen insanların hepsine muhacir gözüyle bakıyoruz. Kendi toprağından hicret etmeye zorlanan insanlar, sahebeler gibidir. Muhacirlik ve ensar gerçekten de yalnız o dönemle bilinse bile bütün dönemler için aynı anlamı ifade eder. Dünyada 30 İslam ülkesi var ama hepimiz dünyada birbirimize bakacak durumdayız. Bu devletler Osmanlı ve Selçuklu döneminde olduğu gibi olsaydı. Biz bugün saadet yaşardık. Onun için Allah hepimize İslam’ı ve Müslümanlığı sevmeyi duygusunu beynimizr ve kalbimize yerleştirsin. Biz kardeşlik hukuku ile hareket edelim.” Yapılan konuşmaların ardından Suriyeli bir kız İslam dünyasının yaşadığı sıkıntıları anlatan bir şiir okudu. Suriyeli milli sanatçı Heysem Halebi mini bir konser düzenledikten sonra Şam Alimler Birliği Üyesi Alim Şıh Sariye Rıfai hoca efendi ensar ve muhacir kardeşiği ile ilgili konuşma yaptıktan sonra program plaket töreniyle sona erdi.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.