Karataydan yeni toplu konut atağı
Karatay Belediyesi, 20. toplu konut hamlesini Aksinan Konutları ile başlatıyor. 488 daireden oluşan konutlar ise 145, 135, 120, 100 ve 85 metrekarelik dairelerden oluşuyor
Gerçekleştirdiği Kentsel Dönüşüm Projeleriyle dikkat çeken Karatay Belediyesi, 20. toplu konut hamlesini başlatıyor. Kayacık Araplar Mahallesi, Araplar Caddesi, Ali Ulvi Kurucu Caddesi ve Karakayış Caddesi arasında yapılacak 488 dairelik Aksinan Konutları, yeni estetik güzelliği ile dikkat çekiyor.145, 135, 120, 100 ve 85 metrekarelik dairelerden oluşacak konutlar için ön kayıtlar 19–23 Aralık 2011 tarihleri arasında ve kura çekimi ise 27 Aralık 2011 tarihinde Karatay Belediyesi’nde gerçekleştirilecek.
Aksinan Konutlarıyla ilgili bilgi veren Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, 20. toplu konut hamlesini başlatmaktan çok mutlu olduklarını belirterek, Karatay’ın gelişmesi için kentsel dönüşüm projelerinin devam edeceğini söyledi. Aksinan Konutları’nın 6 katlı olacağını ve konutların en kısa zamanda bitirilmesi için çalışacaklarını ifade eden Mehmet Hançerli, “Aksinan Konutlarının projesi 3,5 yıldır hazırlanıyordu. Çünkü arsa ve konut sahipleriyle anlaşmak bazen uğraştırıyor. Bu nedenle projelerin uygulanma aşaması uzayabiliyor. Aksinan Konutlarının toplam blok sayısı 17’dir. Konutların kadostra alanı 53 bin metrekare, yapı adası 40 bin 305 metrekare, inşaat alanı 63 bin 240 metrekare, toplam yeşil alan 4 bin 300 metrekaredir. Toplam daire sayısı 488’dir. 145 metrekarelik daire sayısı 232, 135 metrekarelik daire sayısı 112, 120 metrekarelik daire sayısı 16, 100 metrekarelik daire sayısı 112, 85 metrekarelik daire sayısı 16’dır” dedi.
Konutların peşinatı ve aidatları hakkında da bilgi veren Başkan Hançerli, “145 metrekarelik dairelerin üye sayısı 180 olup ön kayıt ödemesi 300 TL, peşinat 12 bin 500 TL ve aylık aidatı bin 250 TL’dir. 135 metrekarelik dairelerin üye sayısı 52, ön kayıt ödemesi 250 TL, peşinat 11 bin 600, aylık aidatı bin 116 TL. 120 metrekarelik dairelerin üye sayısı 7, ön kayıt ödemesi 225 TL, peşinat 10 bin 350, aylık aidatı bin 35 TL. 100 metrekarelik dairelerin üye sayısı 7 ön kayıt ödemesi 200 TL, peşinat 8 bin 650 TL, aylık aidatı 865 TL. 85 metrekarelik dairelerin üye sayısı 3, ön kayıt ödemesi 150 TL, peşinat 7 bin 300, aylık aidatı 730 TL’dir” diye konuştu.
214 konutun arsa sahiplerine verileceğini ve konutlarda belediyenin hiçbir dairesinin olmadığını ifade eden Başkan Hançerli, “Belediye arsaları ucuza alıp kooperatife pahalıya satıyor” iddialarının ise gerçeği yansıtmadığını belirterek, konut inşaatlarına belediyenin çevre düzenlemesinden başka katkısının olmadığını söyledi. Belediyede yüz binlerce Karataylının hakkı olduğunu dile getiren Başkan Hançerli, şunları kaydetti: “Onun için toplu konut yapılan alanların sadece park, bahçe ve yol düzenlemelerini gerçekleştiriyoruz. Bunun dışında inşaatlara hiçbir katkımız yoktur.” Başkan Hançerli, Mevlana Kültür Merkezi ve Şehitlik karşısında 38 milyon TL’lik kamulaştırma çalışması yürüttüklerine de dikkat çekerek, “Karatay’da görülmeyen kamulaştırma çalışmasını yürütüyoruz. Ayrıca tarihi tescilli binalarında restorasyonunu gerçekleştirerek, geleceğe kazandırıyoruz. Bugüne kadar binlerce konut yaptık ve yapmaya devam edeceğiz” dedi.
HABER MERKEZİ




Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.