Kadir İnanır İle Görüşen Eski Mhp’li Başkana, Yüzlerce Takipçisinden Eleştiri

Kadir İnanır İle Görüşen Eski Mhp’li Başkana, Yüzlerce Takipçisinden Eleştiri

Türk sinemasının ünlü oyuncularından Kadir İnanır ile görüşen, eski MHP’li Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’ye sosyal medyadaki yüzlerce takipçisinden eleştiri geldi.Fethiye Belediye Başkan...

Türk sinemasının ünlü oyuncularından Kadir İnanır ile görüşen, eski MHP’li Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’ye sosyal medyadaki yüzlerce takipçisinden eleştiri geldi.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, sosyal paylaşım sitesindeki profilinden ziyareti paylaşınca, takipçilerinden tepkiler yağdı. Yaklaşık bin yorumun yapıldığı paylaşımda, Kadir İnanır’ın siyasi duruşu, Behçet Saatcı’nın da yazdıkları ve İnanır’ı kabul etmesi sert şekilde eleştirildi.

Samimi ortamda gerçekleşen buluşmada Başkan Saatcı, “Kadir Abi bizim duayenlerimizden. 182 film, 7 dizi, ki bir tanesi de İpsiz Recep’ti. Kendisini belediyemizde görmekten büyük onur duyduk. Ayrıca Marmara Üniversitesi İletişim mezunudur, ben de aynı üniversiteden kamu mezunuyum. Kendisi sadece sinema ile kalmayıp toplumun bütün sıkıntılarına parmak basmaya çalışıyor. Siyasetle, sosyolojiyle toplumun sıkıntısıyla uğraşıp bu konuda kanaat önderliği yapıp fikrini de zikrini de açık yüreklilikle ifade ediyor. Kamuoyunda her zaman fikirleriyle gündemden düşmeyen büyüklerimizden birisidir. Kadir Bey’e bizi ziyaret ederek gösterdiği nezaketten dolayı da teşekkür ediyor, kendisine sağlıklı ve uzun bir ömür diliyorum” dedi.

Başkan Saatcı’nın icraatlarını takip ettiğini ifade eden Kadir İnanır ise “Başkanımızı takip ediyoruz. 1-2 yıldır telefonla da görüşüyoruz. Zaman zaman takdirlerimi sunuyorum. Kime sorarsam sorayım çok sevilen bir adam. İşte yerel yöneticilik budur. Kendini sevdirmektir. Başarısının daha nasıl bir ölçüsü olabilir ki. Fethiye şu anda değme vilayetlerin hepsinden büyük bir yer. Herkes turizmin farklı yerlerine giderken, biz de Fethiye’yi tercih ettik. Bizler ülkemizdeki sorunlara duyarlı insanlarız. Sanatçının da bu yanı eksikse biz o adama da sanatçı demiyoruz. Bireysel mutluluğa inanmayan bir karaktere sahibiz. Bütün insanlar mutlu olacak ki biz kendi mutluluğumuz adına bir tat alalım” diye konuştu.

“HİÇBİR SİYASİ KURULUŞ BENİ KENDİNE ANGAJE EDEMEZ”

Toplumda bir kavram kargaşası olduğunu belirten İnanır, "Her insanın bir siyasi görüşü vardır. Herkes bunu özgürce ifade etmedikçe orada kavga çıkar. Kavga çıksın ama bunu laf ile yapalım. Fiziksel olmasın, çatışma olmasın, tartışa tartışa ortak yol bulalım. İşte o zaman bunun adına barış diyoruz. Ben hayatımın en güzel yıllarını niye toplumun bazı kesimlerine antipatik olarak geçiriyorum biliyor musunuz? Barış sağlansın diye. Hiçbir siyasi kuruluş beni kendisine angaje edemez. Ben siyaset üstü bir adamım. Kavga var, gerçek var ve bunu ortadan kaldırmak için uğraşmalıyız. Benim asli görevlerimden biri de bu” dedi.

“AKİL İNSAN HEYETİ TOPLUMA YANLIŞ SUNULDU”

"Akil insan olmak sizi yıprattı mı?" sorusunu cevaplayan Kadir İnanır, “Akil insan heyeti topluma yanlış sunuldu. O bir karma heyet. Ağırlıklı olarak hükümetin temsilcileri vardı ama MHP’liler, CHP’liler ve HDP’liler de vardı, karma bir heyetti. Ancak tek bir düşüncenin parçasıymış gibi yansıtıldı. Öyle olmadığı şu anda Türkiye’de bulunmayan ama yakında İmralı Günlükleri ismiyle çıkacak olan kitapta tüm gerçekler görülecek. Tabi kırıcı bir sürü olaylar oldu ama biz bunları bilerek girdik. Tam hedefimize ulaşmıştık, yine bizi birbirimize kırdırdılar. Çare yok, yine masaya oturup ellerimizi birleştireceğiz. Tek üzüntümüz var, fakir fukara çok gençlerimizi kaybediyoruz” ifadelerini kullandı.

BEHÇET SAATCI’YA BEKLEMEDİĞİ TEPKİLER

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, bu ziyaretini belediyenin resmi sitesi ve sosyal paylaşım sitesindeki profilinden paylaşmasıyla, takipçilerinden tepkiler yağdı. Yaklaşık bin yorum alan paylaşımda, yorum yapanların tamamına yakını hem Kadir İnanır’ın siyasi duruşunu hem de Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın kendisini kabul etmesini sert şekilde eleştirildi. Yapılan yorumlardan bazıları şöyle:

"Sayın başkan siyasi görüşü yanlış yolda olduğu için yağmurlu havada su verilmez", "Başkan olmamış", "Yolda görsem slm vermem", "Terör örgütünü destekleyenlerle ne işiniz var".

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.