İller Bankası İle Tse İşbirliği Yaptı

İller Bankası İle Tse İşbirliği Yaptı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu olan İller Bankası, yerel yönetimler için sağladığı projelerde, can ve mal güvenliğini sağlamak ve kullanılan malzemelerdeki kaliteyi üst seviyelere taşımak amacıyla Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu olan İller Bankası, yerel yönetimler için sağladığı projelerde, can ve mal güvenliğini sağlamak ve kullanılan malzemelerdeki kaliteyi üst seviyelere taşımak amacıyla Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile protokol imzaladı.

İmzalanan protokol ile TSE, İller Bankası’nın projelerinde kullanacağı sistem, ekipman ve malzemelerin Türk Standartları’na, uluslararası kalite, faktör ve değerlerine uygunluğunun denetimini sağlayacak.

İller Bankası Genel Müdürü Tuncay Karaman bu protokol ile,yapıda kullanılan malzemelerin kalitenin yükseltilmesi ve yerli malzemenin desteklenmesinin yanı sıra İller Bankası’nın yerel yönetimlere yönelik içme suyu, yapı ve malzeme laboratuvar hizmetlerini TÜRKAK tarafından akredite olmuş TSE laboratuvarlarından alacağını belirtti. Bu sayede, laboratuvar hizmetlerinde yüzde 61 oranında indirim sağlandığını da ifade ederek, bunun yerel yönetimlere ek kaynak olarak döneceğini sözlerine ekledi.


CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.