Adem Turan

Adem Turan

İki aydır uygulanan tedbirleri heba etmeyelim

İki aydır uygulanan tedbirleri heba etmeyelim

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk kez dile getirdiği 'yeni normal'in 4 kuralını açıkladı. Yamanel, "Kalabalık oluşturmamak, mutlaka maske takmak, sosyal mesafeyi korumak ve hijyene uymak; yeni normalin kaçınılmaz 4 kuralı".

Bilim kurulu üyeleri bu tür açıklamalar yaparken, halkımız o kadar da duyarlı olmadığını özellikle İstanbul’da toplu taşıtlardaki yoğunluluk ve caddelerdeki lakayıt dolaşmaları bunun somut göstergesi.

Başlangıçta, korona virüsünün dağılma merkezi İstanbul olduğu düşünülürse yine tüm Türkiye illerinin riskte olacağı kaçınılmazdır.

Hastalarını iyileştirebilmek için canla-başla mücadele veren doktorları, sağlık görevlilerini hatırlayın. Bu uğurda hayatını kaybeden doktorlarımızı, sağlıkçılarımızı unutmayalım. Ailelerinden uzak, hastane ve otel arasında hayatlarını geçiren fedakar insanlarımızı üzmeyin. Kul hakkıdır, yapılan uyarıları dikkate almak mecburiyetimiz vardır. Lütfen dikkat edelim.      

Dünya genelinde virüsün bulaştığı kişi sayısı 3 milyon 741 bin 276 yükseldi. Kovid-19 görülen ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara ilişkin güncel verilerin derlendiği "Worldometer" internet sitesine göre, dünya genelinde yeni tip koronavirüs nedeniyle 258 bin 511 kişi hayatını kaybetti, hastalığa yakalanan 1 milyon 247 bin 433 kişi de iyileşti.

Evet, dünya biyolojik bir savaş yaşamakta. Savaşlar hep silahla-bombalarla olmuyor. Bazen ekonomik, bazen kimyasal şimdilerde de biyolojik savaş yaşıyoruz. Bu savaşın hedefi hem öldürücü hem de korkutucu. Yirmi yaş altı çocuklara ve altmış yaş üzeri insanlara ev hapsi, diğerlerini de işlerinden uzaklaştırmak, ekonomilerine zarar vermek. Böylece yeni bir dünya düzeni oluşturmak. Daha çok güç sahibi olmak ve tüm insanlığı hegemonyaları altına almak.   

Madem ki savaştayız o zaman bu savaşı kazanmalıyız. Hep birlikte uzmanların uyarılarına eksiksiz ve şartsız riayet etmeliyiz

Bu arada hafta içinde vefat eden sevgili hocamız Ömer Döngeloğlu’na da Rabbimizden rahmet ve mağfiret diliyorum.

Cuma gününüz mübarek olsun. Allah’a emanet olunuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR