İhsan Koç

İhsan Koç

Herkes kendi işine baksın

Herkes kendi işine baksın

Bereket ve verimin en temel gereksinimi olan yağmur yağışlarının öneminden geçen hafta bahsetmiştim. Çok şükür beklenen yağışlar gerçekleşti. Ramazan ayına girerken yağan bereket, kıraç tarlalardan deneme alanlarına kadar etkisini gösterdi. Beklenen verimsizlik bu yağışlarla birlikte kalkacaktır diye ümit ediyorum.

***

Ziraat mühendisleri bu yağışların ardından daha rahat ve çözümlerden emin görünüyor. Bu durum İç Anadolu bölgesinde bu şekilde fakat afet bölgesinde muhtaç hale gelen vatandaşlarımıza Allah sabır versin. Yükselsin dertler yükselsin, nasıl olsa geçmeyecek mi…

***

İlahi kudret yardımını gönderiyor. İnsanlar olarak görevlerimizi yerine getiriyor muyuz orası belirsiz.

***

İnsanların görevleri memlekette devam eden hayvan hastalıklarına karşı önlemler ve kendi kendisine yetecek kadar gıda üretimini garanti altına almak olacaktır. Yapay et gibi ne olduğu belirsiz projelerin ön hazırlığı şeklinde lanse edilen bu yaşananlar ise yine takip edilmesi gereken konular. O daha palazlanmadı.

***

ESK(Et ve Süt Kurumu) üretilen et ve sütün maliyeti hakkında raporlamalar yaparak durumun gidişatına göre fiyatın hızlı belirlenmesini taahhüt etmişti. Şimdilerde ise duyulan tek ses ithalat haberleri oldu. Görevini yapmayanlar var, işine bakmayanlar var. Tarım ve hayvancılık sektörlerinden sorumlu olduğu halde uçak, araba, İHA, SİHA paylaşanlar var.

***

Sanayi, teknoloji, savunma gibi alanlarda yaşanan başarılı gelişmelerin arkasına sığınmak belki tabanda üç beş kişinin gerçekleri görmesini engeller. Ancak yumurtayı, sütü sadece kahvaltıda gören kişiler elbette uçak fotoğrafları paylaşan tarım bakanına hayran olur.

***

Değerli arkadaşlar artık bıçak kemiğe dayandı. Farklı alanlarda yapılan başarılı çalışmaların meyvesini yemek yerine kendi işimizin başında daha dürüst çalışmalara imza atmak zorundayız. Yoksa bakanlıklar ve bürokratlar değişse bile gördüğümüz gibi et ithalatı, yem ithalatı durmadan devam ediyor. Mesele kişilerden ziyade ekip ve liyakat meselesi. Daha derinleşecek çok açık var. Bunları unutmadan ilk gün başlamış gibi çalışmalara devam etmek zorundayız. Memleketin üreticisi küserse geri getirmek avrupadan et getirmekten daha zor olacaktır. Bu gerçeği unutmamak gerekiyor. Şimdi beklenti ESK tarafından sözü verilen maliyet hesaplarının açıklanması, bekliyoruz bakalım neler olacak…

Önceki ve Sonraki Yazılar
İhsan Koç Arşivi
SON YAZILAR