Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Her hizmetin bir bedeli olmalı

Her hizmetin bir bedeli olmalı

Seydişehir Belediyesi Mayıs ayı Meclis toplantısında önemli bir karar aldı.

Belediye Meclis üyeleri Konya’ nın değil, bölgenin mesire alanı haline gelen kuğulu park’a girişleri ücretlendirdi.

Şehir merkezinde uygulamaya konulan ücretli otopark uygulaması esnaflar tarafından yerinde bulunurken,  vatandaşlardan ise zaman zaman eleştiri aldı.  

Belediye veya özel teşebbüs katlı ya da yeraltı otoparkı yapsa yine ücretli olacak.

Seydişehir’ de her üç kişiden iki kişiye bir araç düştüğü göz önüne alınırsa ücretli park uygulamasından başka bir çarenin olmadığı görülüyor.

Hatta ilçenin diğer caddelerinde de ileriki zamanlarda ücretli park uygulamasına geçilirse kimseye sürpriz olmasın.

HER HİZMETİN BİR BEDELİ OLMALI

Kuğulu piknik alanı yakın zamana kadar Seydişehir ve Konya nın dinlenme ve piknik alanı iken, artık ünü Konya sınırlarını da aşarak, Antalya-Alanya ve Manavgat başta olmak üzere bölgenin cazibe merkezi haline geldi.

Her yıl artan bir ziyaretçi kitlesine sahip olan Kuğulu parka turlar düzenlenmeye başladı. Gelen günübirlik ziyaretçiler tabiat ile içe içe olmanın huzuru ve mutluluğunu yaşıyor, dönüşlerinde arkadaş, eş ve dostlarına anlatıyor, bu da beraberinde daha fazla ziyaretçi gelmesine vesile oluyor.

Hele bir de kuğulu vadisi projesi tamamlanır ise ülkenin en gözde tabiat harikalarından birisi olacağı kesin.

Durum böyle olunca bölgeye hizmet vermek de oldukça güçleşiyor. Bakımı, onarımı, ilave piknik alanları, sulanması, temizliği vesaire çok yönlü bir hizmet gerektiriyor.

Öncelikli olarak şunu ifade edeyim, belediye meclisinin kuğulu parka ücretli giriş kararını destekliyorum.

Bu kararı yerinde bulmayanların görüşlerine saygı duyuyorum. Kuğulu parkın ücretli hale getirilmesini başkanlar, Abdulkadir Çat ve Mehmet Tutal’a daha önce söylemiştim.

Yeni karar alındı,

Alınan Meclis kararı doğrultusunda Seydişehir Belediyesi Spor Kulübü tarafından işletilecek olan Kuğulu Park’tan elde edilen gelir Belediye Spor Kulübü öğrencilerinin sportif etkinlikleri ve eğitim faaliyetlerinde kullanılacak.

İşin en güzel tarafı bu.

Zaman zaman, neden iyi bir futbol takımımız yok, Voleybol da neden Efeler liginde değiliz, bireysel sporlar da neden daha fazla başarı elde edemiyoruz diye serzenişte bulunuyoruz.

Ama gelin yardım edin, masraflara ortak olun dense kimse elini cebine atmaz.

Yetkililerin spor kulübüne ve bireysel sporculara yardım edin çağrısına olumlu cevap alması zor olduğuna göre, kuğulu piknik alanı ücretli olsun, ziyarete gelenler de az bir miktar yardımda bulunsun.

Bu karar da eleştirilecek bir yön bulamıyorum.

Beyşehir Yakamastır parkına girişlerde bisikletten 4, motosiklet-ATV den 6, otomobil-kamyonetten 12, minibüsten 36, midibüsten 60, otobüsten 108 lira ücret talep edildiği göz önüne alındığında,

Kuğulu piknik alanına girişlerde otomobillerden 5, Minibüslerden 10, Otobüslerden 20. lira ücret alınacak olması oldukça makul.

Her hizmetin bir bedeli olmalı değil mi?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR