Adem Turan

Adem Turan

Hayat devam ediyor

Hayat devam ediyor

Dünya covid-19’la meşgulken, diğer yandan ekonomi çarkları kısmi aksaklıklar olsa da üretim ve çalışmalar devam ederken güzel haber, Çimento sektöründen geldi.

TÇMB, 2020 yılının ilk 4 ayında çimento ihracatının %37 artarak 10,2 milyon tona, ihracat gelirinin ise %20 artışla 352 milyon dolara çıktığını açıkladı. 2020 yılı Ocak-Şubat döneminde bir önceki yılın dönemine göre üretimde %15,5, iç satışlarda %3,1’lik artış kaydedildi.

2020 yılının ilk 4 ayında ise sektörün toplam ihracat miktarı %37 oranında artarak 10,2 milyon ton gerçekleşti. İhracat geliri ise %20 artışla 352 milyon dolar oldu. Aynı dönemde çimento ihracatı %41,4 aratarak 4,9 milyon tona, klinker ihracatı ise %33,2 artarak 5,3 milyon tona yükseldi. Çimento ve klinker ihracatı miktar bazında en çok ihracat yapılan ilk iki ülke ABD ve Gana olurken, ihracat miktarı en çok artan ülke Ukrayna oldu. Bu ülkeyi Togo ve Romanya izledi.

Türkiye’de üretim yapan otomobil ve traktör fabrikaları yaklaşık bir ay gibi aradan sonra üreti

me yeniden devam etmeleri sevindirici oldu.

Description: https://www.osd.org.tr/Sites/1/upload/images/m/fabrika11.5.20-5587.JPG

Dün,14 mayıs Dünya çiftçiler günü idi. Çiftçilerimizin  bu anlamlı günlerini tebrik ediyoruz. Çin'in Vuhan kentinden tüm dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs salgınının tarımın önemini açıkça ortaya koymaktadır.Açlık ve gıdaya erişim gibi problemleri ile karşı karşıya kalabileceklerini düşünen insanlar yaşadıkları toplumda tarım hakkında bilinçlenmeye ve üretimin önemi açısından üreticilere katkı sunulması gerekmektedir. Her alanda olduğu gibi, özellikle tarım ve hayvan üretiminde daha etkin faaliyetler göstermeliyiz. Tarım konusunda kendi ürettikleri ile kendine yeten nadir ülkelerden biriyiz. Bu husus da ne kadar şanslı  olduğumuzun farkına varmalıyız.

Konya'da son aylardaki yağışlarla birlikte barajlardaki su seviyelerinde geçen yıla göre bu yıl yüzde 30 oranında bir yükseliş olduğu tespit edilirken, son dönemdeki yağışlar sevindirici oldu. Çiftçiler  kurak alandan yapılan ekimlerden sulu tarım kadar verim elde edileceği kanaatinde. İnşallah bol bereketli hasılatlar gerçekleşir.

Keza, üretim yapan firmaların eleman aranıyor ilanları da ümit verici. Ne diyelim gayret insandan Tevfik Allah’tandır.    

Cuma gününüz mübarek olsun. Allah’a emanet olunuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR