Burak Taşpınar

Burak Taşpınar

Göründüğü kadar kolay olmadı

Göründüğü kadar kolay olmadı

Konyaspor geçtiğimiz hafta sonu sahasında Kocaelispor’u net bir skorla geçerek tüm taraftarlarını ve Konya’yı sevindirdi. Çaykur Rize maçında oynanan iyi futbola karşın alınan yenilgi ve namağlup ünvanını kaybetmenin getirdiği bir gerginliğin ardından alınan güzel bir galibiyet. Aniden soğuyan havaya karşın tüm sevenlerinin içini ısıtan bir galibiyet.
Zorlu maç öncesinde her iki takımın durumuna bakıldığında Konyaspor ligin zirvesinde, Kocaelispor ise yoklukla ve sahipsizlikle boğuşan bir görüntü ortaya koyuyor. Yani kağıt üzerinde Konyaspor yüzde yüz 3 puana yakın taraftı…
Nitekim de öyle oldu sahada 90 dakika hücum ve gol düşünen Konyaspor, ayakta kalmanın mücadelesini veren Kocaeli önünde 3-0 kazandı.
Ancak göründüğü kadar kolay bir galibiyet olmadı. Davulun sesi yine uzaktakilere hoş geldi.
Maç öncesinde Konyaspor, Kocaeli kadar olmasa da küçük sarsıntılar geçirdi. Rize önünde alınan yenilgi ve yönetimde yaşanan çatırtı ile arkasından gelen istifalar. Bunlar çok kolay atlatılacak şiddette sarsıntılar değil…
“Aba’nın kadri yağmurda bilinir” demiş atalar. Boşuna dememişler. İşte ayakta kalmak, birlikteliği sağlamak, en kötü dönemlerden birinde başarılı bir sonuç almak, işin ehli insanların işidir bu…
İşin ehli derken, başarıyı azmetmiş ve Konyaspor’a sıkı sıkı sarılan yönetim ve Konya’nın efsanesi olmuş, herşeye rağmen takımı ayakta tutma başarısı gösteren teknik heyetten bahsediyorum…
“Ata binip bey oldum sanan ırgat, aşa girip yağ oldum sanan şalgam” gibi değiller. Ayakları yere basıyor ve tek hedef için, Konyaspor’u layık olduğu yere taşımak için, averajla veda ettiği Süper Lig’e geri döndürmek için çabalıyorlar.
Her fırsatta “İşimiz kolay değil, ligde kolay maç yok” diye açıklama yaparak her şeyi ne kadar ciddiye aldıklarını göstermeye devam ediyorlar.
Pervasızca, ‘Kolay maçtı, bunu da mı kazanmasın’ gibi yaklaşımlar, onları yollarından alıkoyacak şiddette rüzgarlar değil. Küçük esintiler sadece…
Bu durumu takdir etmekle birlikte sonuna kadar destekliyorum. Ciddiyetle çalışmak, hedefe emin adımlar atmak ve rehavete kapılmamak. Bana göre bu sezon Konyaspor’un sırrı budur.
Kocaeli maçında gözlemlediğim bir durum daha var. Kocaeli takımına şöyle bir baktım. Süper Lig’den gelen bir takım yokluklarla mücadele eden, desteksizlikten yakınan ve Bank Asya’da tutunmaya çalışan bir avuç sevdalı. Hocası, futbolcusu, yöneticisi ile boynu bükük bir takım. Nasıl da çabaladılar, tecrübeli Konyaspor karşısında aldıkları yenilgiye rağmen verdikleri mücadele takdir edilir.
Sonuçta 11-11 maça çıkıyorsun. Her şeye rağmen ayakta kaldı ve mücadele etiler. Konyaspor için işin zor taraflarından biriydi bu durum. Çünkü Türk insanı her zaman garibanın yanındadır, her zaman vicdanlıdır.
Sahada canla başla ayakta kalmanın mücadelesini veren genç futbolcular ile karşılaşıp etkilenmemek zordur. Konyasporlu futbolcular için işin bir diğer zor tarafı da buydu. 
Tüm bunların ardından söylenecekleri bu kadarla sınırlandırmak doğru değil. Daha önümüzde uzun bir maraton var. Daha konuşulacak çok şey var. Ancak önemli olan tek şey Konyaspor’un başarısı, Konya’nın Süper Lig yolunda verdiği zorlu sınav.
“Akan su çukurunu kendi kazar” ağır ağır yolumuza devam ediyoruz. Şehir olarak ekip olarak inandık. Konyaspor, inşallah yeniden hak ettiği yerde olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Burak Taşpınar Arşivi
SON YAZILAR