Hakan Armutcu

Hakan Armutcu

Gekas’ın gecesi

Gekas’ın gecesi

Ligin son haftalarına doğru alt sıralarda müthiş heyecan yaşanıyor. Erciyes düşecek mi, Elazığ ne yapacak, Antalya gitti mi derken Konyaspor da bu potada ismi anılır olmuştu. İçeride kaybedilen Elazığ ve Gaziantep maçlarından sonra karamsar düşünceler de olmadı değil.
Ama takımımızın iyi olduğunu biliyorduk. Bursa’dan getirdikleri galibiyetle bunu bize tekrar hatırlattılar. Rize deplasmanında ise resmen direkleri dövdük. Ali Turan’ın acemiliği yüzünden yediğimiz iki gol gardımızı düşürse de, yumruklarımızı Akhisar maçı için sıkmıştık.
Akhisar maçı Torku Konyaspor’un gol makinesi Gekas için ayrı bir öneme sahipti. Geçtiğimiz yıl Gekas, kesin düşer deniler Akhisar’ı attığı gollerle ligde tutmayı başarmıştı. Şimdi bunu Konyaspor için yapması gerekiyordu. Fazlasıyla yaptı sağolsun.
Gekas sevinmedi ama bizler tribünde coştuk. Hat-trick yapması gelecek maçlar için moral depolamasını sağladı.
Hamza hocayı da Konya bağrına bastı..
Mesut hoca geçen hafta iki tane ofsaytı bozarak takımın mağlubiyetinde rol oynayan Ali Turan’ın yerine Tolga ile başlamayı tercih etti. Ben Konyaspor’un şartlar ne olursa olsun sağ bekinin Ali Turan olduğunu savunurum hep ama hoca futbolcusuna dikkatli olması gerektiğini hatırlatmış oldu.
Hleb için de söylenecek birkaç sözümüz olmalı mutlaka. Konyaspor’a gelmiş en iyi bileklere sahip yabancı oyuncu. Jhalma gibi fişek gibi bir oyuncuyla Hleb’in anlaşması Konyaspor’a müthiş bir hava kazandırıyor.  
Bana göre Türkiye liginin en hızlı kanat oyuncusu olan Jhalma’nın mutlaka bonservisi alınmalı. Akhisar maçında da hızına yetişemeyen Çağdaş’ı faul yapmaya zorlayarak rakibini on kişi bıraktırdı. Konyaspor sonrasında çok rahat bir galibiyet aldı.
Bu iki oyuncuyu seyretmek gerçekten keyif veriyor. Hasan da bunlara ayak uydursa biraz Türkiye’nin en iyi hücum hattına sahip olabiliriz.
Son üç haftaya girerken Konyaspor hayati bir üç puan aldı. Bu saatten sonra ekstra bir durum olmazsa ligden düşme tehlikesi yaşayacağımızı düşünmüyorum. Haftaya bu işi bitirmiş oluruz.
Ancak Avrupa Ligi için mücadele eden takımların puanlarına bakınca da insan hayıflanmıyor değil. İçeride ve deplasmanda kaybettiğimiz ve çok çok iyi oynayarak kaybettiğimiz maçları düşününce, üst sıraları hakeden bir takım olduğumuza inanıyorum.
Önümüzdeki sezon yeni stadyum ve birkaç iyi transferle çok güzel işlere imza atarız inşallah.
Taraftarların da son haftalarda artık stadı tıka basa doldurması gerekiyor. Haftasonu yer yer boşluklar görmek moralimizi bozdu.
Avrupa Ligi’nde oynayacağımız günleri görmek ümidiyle, sağlıcakla kalın.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Armutcu Arşivi
SON YAZILAR