Hakan Armutcu

Hakan Armutcu

Edepsiz!

Edepsiz!

Yazımızın hemen başında müthiş bir koreografi hazırlayan taraftar grubuna teşekkür ediyoruz. Emeği geçen her birine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Sultan Alparslan’ın elindeki Konyaspor bayrağı mizanseni süperdi.

Aslında Arena’daki maçla ilgili taktiksel ya da mücadele anlamında yazılacak çok şey var.

Ama maçın da ötesinde Trabzonsporlu Salih için yazacaklarımız olacak.

Karşısındaki futbolcunun sağlığını düşünmeden, tabiri caizse bodoslama giren, önceki haftalarda birçok futbolcunun ayağına, bileğine bilerek basan bu futbolcu müsveddesine birilerinin dur demesi gerekiyor.

Türk futbolunun bunun gibilerinden bir an önce temizlenmesi şart.

Kazanmak için her yolu mubah gören, karşı takımın emeğini, sağlığını hiçe sayan insanlardan bıktık usandık artık.

Bunun gibilerine prim veren, yaptıkları hareketlere çanak tutan Hüseyin Göçek gibi adamların da hakemlikten bir an önce uzaklaştırılması şart.

Salih denen elemanın Ali Çamdalı’ya (ki Türk futbolunun en efendi en centilmen futbolcularından birisidir) yaptığı hareketin bir tık ötesi kasten adam öldürmeye teşebbüs suçuna girer. Bana kimse hikâye anlatmasın. Bilerek ve kasten yaralamak, sakatlamak için yapılmış bir harekettir bu. Yalandan yaralanma numarasını da yemedik tiyatrocunun.

Konyaspor Yönetimi’nin mutlaka federasyon bazında çalışmalar yapıp hem Salih hem de Hüseyin Göçek’e gereken yaptırımların uygulanmasını sağlamaları gerekiyor.

Hele ki, futbol dünyasının sarsıldığı şu günlerde futbol terörü estiren, taraftarları kin ve nefrete sürükleyen hareketler yapan, yaptıran her kim ise cezalandırılmalıdır.

Ali Çamdalı kardeşimize de büyük geçmiş olsun diyoruz.

xxx

Gelelim maça..

Konyaspor’u ve Aykut Kocaman’ı tebrik etmek için onlarca sebep var. Ancak en önemlisi forvetsiz bu kadar puan toplamayı başarmak bence en başa konulması gereken konudur.

Hasan Kabze, Campos ve Torje gibi kanat oyuncularının attığı gollerle birçok maçı almayı başardı Konyaspor. Bu noktada Marica’nın bir yıl daha kontratının olması bizleri de kara kara düşündürmüyor değil.

İnsan, iyi bir forvetimiz olsa neler yapabilirdik diye düşünmeden de edemiyor.

Trabzonspor maçının en kilit adamı ise gönderilmek istenirken mecburen takımda tutulan Rangelov oldu bana göre. İleride top tutması, tek başına 2 stoperle başa baş boğuşması takdire değerdi. Aykut Hoca, eski formundan çok uzak olan Uğur İnceman’ı forvet arkasında 10 numara pozisyonunda denedi ama çok da verimli olduğu söylenemez.

Milli takımdan yorgun döndüğü her halinden belli olan Torje’nin attığı gol, kendisi içinde büyük bir moral oldu diyebiliriz.

İşin aslı Ali Çamdalı’nın yaşadığı sakatlık sonrası daha fazla maç da yazmak gelmiyor içimden. Futbolu bize zehir edenlerin, yeşil sahalardan temizlendikleri günleri görmek dileğiyle.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Hakan Armutcu Arşivi
SON YAZILAR