Domates 5 lirayı gördü

Domates 5 lirayı gördü
Mevsiminde kilosu 25 kuruşa kadar düşen domatesin fiyatı 5 lirayı gördü. Sera domatesi 3 liradan alıcı bulurken çeri ismi verilen organik domates 5 lira oldu.

Don tehlikesine karşı seralarda toplanmayan domates, iç piyasaya gönderilmediği için Muhacir Pazarı'nda kilosu 3 ila 5 liradan tezgahlardaki yerini aldı. Pazarcılar Odası 2. Başkanı Mesut Can geçen yıllara göre, bu yıl domates fiyatında artış olduğunu bildirdi.

İÇ PİYASAYA DOMATES VERİLMİYOR

Domates fiyatındaki artışın, müstahsilin tedbir amaçlı ürünü seralardan toplamamasının ve ihracatın etkili olduğunu anlatan Can, şöyle konuştu, "Son günlerde ısıtma sistemli seralarda kış mevsimi olmasından dolayı bir önlem alınıyor. Geleceği düşünülen ürünler, don tehlikesine karşı toplanmıyor. Bu tedbir, sebze ve meyvenin donmaması ve bolluğu için yapılıyor. Müstahsilin seralarda dona karşı tedbir amaçlı ürün toplamaması, domates fiyatına da yansıdı. Domatesin kilosu 5 liraya kadar yükseldi. Geçen yıllara göre, bu sene domates fiyatında artış söz konusu. İç piyasaya pek fazla domatesin gelmemesi ve ayrıca hal esnafının fırsattan istifade ederek fiyatları yüksek tutması pazara yansıdı. Geçen haftaya kadar Konya Şeker firmasının Çumra'da ürettiği sera domatesleri Konya pazarlarına veriliyordu. Bu hafta ordan da domates gelmeyince fiyatlar el yakmaya başladı. Tabi satışlarda düştü haliyle. Domatesin fiyatını öğrenen vatandaş hemen geri dönüyor” ifadelerini kullandı.

YUNUS ALTINBEYAZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.