Sabit Horasan

Sabit Horasan

Doğru planlama

Doğru planlama

Sağlam, güçlü bir yönetim.. .
Büyük düşünen teknik kadro. .
Mali disiplin ve akılcı transfer…
Dahası, doğru planlama ve Süper ligde kalıcı olmak…
Torku Konyaspor’dan bahsediyoruz.
Yönetim sözünü tuttu.. Hatta, planlanandan bir yıl önce yeşil-beyazlı takım Süper lige taşındı..
Bir kez daha emeği geçenleri; yönetimiyle, teknik kadrosuyla, futbolcusuyla, destek veren taraftarıyla ve perde arkasından takımın başarısı için çalışanları kutluyorum..
Ama, iş burada bitmedi..
Asıl önemli olan bundan sonrası..
Torku Konyaspor’un asansör takım olmaması, Süper ligde kalıcı olması için gerekenlerin yapılması ve bir Bursa, Eskişehir, Kayseri örneğinin yaşatılması… Konyaspor’da yapılması gerekenler.
İşe önce yönetimden başlamak lazım.
Ahmet Şan başkanlığındaki yönetim kurulu oturmalı ve hesap, kitap yaparak, ekonomik yönden bu  işin üstesinden gelebileceklerse yola devam etmeliler. Aksi halde, acilen olağanüstü genel kurul kararı alınarak yönetim, maddi yönden güçlü, iş adamları ve sanayi kuruluşlarının kendi içlerinden önerecekleri yeni isimlerle takviye edilerek yoluna devam etmelidir.  Bu kaçınılmaz, öncelikli konudur.
Genel kurul süreci içerisinde de boş durulmamalı ve transfer çalışmalarına devam edilmelidir. Atatürk stadında onarım çalışmaları gerçekleştirilmelidir.
Teknik kadroya gelirce;
Uğur Tütüneker, kulübün ekonomik durumunu göz önüne alarak, “öncelikli hedefimiz ligde kalmak” şeklinde konuştu.. Takımın içerisinde bulunduğu durum nedeniyle kendisine hak veriyoruz.
Ama, büyük düşünmeden, inanmadan da başarı olmaz.
Önce yönetim ve teknik adamlar inanmalı.
Daha işin başında pes etmek doğru olmaz.
Eldeki takım iskeleti belli. İyi futbolcular var. Ama, bunların tamamıyla lige devam edilmesi, yeterli transferler yapılmaması Konyaspor adına bir yerde intihar olur. Verilen emeklerde boşa gider. Takım, milyonlarca lira borç içerisinde bir daha toparlanamaz. Bu takımın, bu şehrin bir kez daha PTT 1. lige düşmesi kabul edilemez.  Asla da olmamalı.
Bu nedenle, Konya’nın bütün dinamikleri harekete geçirilerek dengeler bozulmadan, mali disiplin sağlanarak takımı ilk 10 içerisinde tutabilecek bir kadro oluşturulmasında yarar vardır.
Büyük Konya’ya ve Torku Konyaspor’a yakışan bu olmalıdır. Artık, küçük düşünme zamanı değildir. Doğru yapılanmayla sağlam adımlar atılmalıdır. Her ne kadar ekonomik sıkıntı olsa da Konyaspor’un geleceği açısından kemerler sıkılarak, risk alınarak bu gerçekleştirilmelidir.
Elbette ki, milyonlarca lira verilerek futbolcular alınmasın demiyoruz, diyemeyiz. Dengelerde bozulmamalı. Ama, her şeyin çözümü akılcı transferdedir.
Torku Konyaspor’un, bir daha PTT 1. lige düşme tehlikesi içerisine sokulmayacağına inanıyorum ki, bu aynı zamanda tüm yönetimin, teknik adamların ve Konya’nın ortak düşüncesidir.
O zaman, lig ortalarında 14. sıradan gelerek Süper lige yeniden çıkma başarısını gösteren bu takımın, Süper lige kalıcı olmasını sağlamak  zorundayız.
Bu konuda da yönetim kadar tüm Konya’ya görev düşüyor..
Nasıl, play-off maçlarında Konya birleştiyse, tek vücut olduysa bu, bundan sonra da devam ettirilmelidir.  Konya’ya yakışan bir takım oluşturulmalı.
Şimdi, Süper ligde ses getirme zamanı. Şimdi, Konya’nın büyüklüğünü gösterme zamanı. O zaman, haydi Konya ayağa kalk ve bu şehrin imajı olan Torku Konyaspor’a omuz ver..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR