Doğalgaz hattı istiyorlar

Doğalgaz hattı istiyorlar

Meram’ın Doğu Hadimi Mahallesi’nde geçtiğimiz yıl başlayan doğalgaz hat döşeme çalışmaları bazı sokaklara getirilmemesinden dolayı mahalle sakinlerinin tepkisini topluyor.

Meram’ın Doğu Hadimi Mahallesi’nde geçtiğimiz yıl başlayan doğalgaz hat döşeme çalışmaları bazı sokaklara getirilmemesinden dolayı mahalle sakinlerinin tepkisini topluyor.

Meram’ın Doğu Hadimi Mahallesi’nde Gaznet tarafından geçtiğimiz yıl başlanan doğalgaz hattı çalışmaları vatandaşların tepkisini çekiyor. Birçok sokağa döşenen doğalgaz hattı, bazı sokaklara döşenmemesinden dolayı vatandaşlar ayrımcılık yapıldığını iddia ediyor. Gaznet yetkililerinin kendilerine bütçenin yeterli olmadığından dolayı bazı sokaklara doğalgaz hattının döşenemeyeceğini söylemeleri üzerine mağdur durumda kaldıklarını belirten vatandaşlar, yetkililerden yardım bekliyor.
 Mahalle Muhtarı Mustafa Avcı ise Gaznet Müdürlüğü’ne konu hakkında 600’e yakın dilekçe yazdıklarını fakat netice alamadıklarını söyledi. Mahalleye doğalgaz hat çalışmalarının geçen yıl başladığını kaydeden Avcı, “Mahallenin 26 sokağına doğalgaz hattı döşenirken 19’una döşenmedi. Yetkililer, bütçenin yeterli olmadığı için eksik kalan sokaklara önümüzdeki yıl içerisinde doğalgaz hattının tamamlanacağını söyledi. Mahalle sakinleri arasında gerginlik oluşmaya başlandı. Ayrımcılık olduğunu düşünüyorlar. Bürokratların buna bir çözüm getirmesini talep ediyoruz” dedi.
2010  YILINDA GELECEKTİ
Yıllardır doğalgaz beklediklerini ifade eden düzpınar sokağı sakini Mehmet Bayram, “Yılladır doğalgaz gelecek diye bekliyorduk. Tam geldi derken böyle bir haksızlık yaptılar. Mahalli sokak ile bizim sokağın arası 100 metre kadar mesafe yok ama bizim oraya yapılmıyor. Belediye yetkililerinden yardım bekliyoruz” diye konuştu. Evi üstünel sokakta bulunan Şakir Gülhan, “Mahalle ikiye bölündü. Doğalgazın 2010 yılında geleceği söylenmişti ama hala tam anlamıyla doğalgaz gelmedi. Hemen hemen herkes doğalgaz gelecek diye evlerine kalorifer peteği döşeyerek kombi aldı. Konya’nın merkez ilçesindeki mahallesine bu durum yakışmıyor” şeklinde konuştu.
Belediyelerin milyonlarca projelik yatırımlara destek verdiğini ama mahallenin böyle küçük projelerinde destek olmadığını kaydeden Saffet Arslan, “Ben 72 yaşında yaşlı bir adamım sağlık sorunlarım da var. Bu kışı büyük güçlükle geçirdim. Kömür ile ısınıyoruz ama uğraşamıyoruz. Aynı zamanda hava kirliliğine de neden oluyor. Bizim bölgemiz üvey evlat mı? Yapılacaksa hizmet her yere yapılmalıdır” ifadelerine yer verdi.
MEHMET AKİF SÜTÇÜ
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum