Diriliş Ertuğrul Oyuncuları Turgut Alp’in Kabrini Ziyaret Etti

Diriliş Ertuğrul Oyuncuları Turgut Alp’in Kabrini Ziyaret Etti

Reyting rekorları kıran Diriliş Ertuğrul dizisinin oyuncuları, Bursa’nın İnegöl ilçesinde Ertuğrul Gazi‘nin dava arkadaşı Turgut Alp’in kabrini ziyaret etti.Turgut Alp karakterini canlandıran Cengiz C...

Reyting rekorları kıran Diriliş Ertuğrul dizisinin oyuncuları, Bursa’nın İnegöl ilçesinde Ertuğrul Gazi‘nin dava arkadaşı Turgut Alp’in kabrini ziyaret etti.

Turgut Alp karakterini canlandıran Cengiz Coşkun ve oyuncu arkadaşları, İnegöl’deki Turgut Alp türbesini ziyaret etti. Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve mahalle sakinleri tarafından karşılanan dizi oyuncuları, büyük ilgi gördü. Turgut Alp’in kabri başında dua eden oyuncular, mahalle muhtarlığı tarafından hazırlanan pilav ikramına katıldı. Dizi oyuncularını gören gençler, bu anı ölümsüzleştirmek için birbiriyle yarıştı.

Cengiz Coşkun, “Çok heyecanlıyım. Böyle önemli bir tarihi karakteri canlandırıp da kabrini ziyaret etmemek olmazdı. Uzun zamandır bunu istiyordum. Bu güne kısmetmiş. Hakikaten çok garip bir duyguymuş. Benim oynadığım karakterin kabrinde dua etmek beni çok duygulandırdı. Ne mutlu ki Turgut Alp gibi bir karakteri canlandırma fırsatı bana nasip oldu. İnegöl’ün ismi eskiden Turgut ili imiş. Her şeyde olduğu gibi maalesef sahip çıkılamamış ve ismi değişmiş. Çok üzücü bir durum” dedi.

Kaptan Gürman (Geyikli) ise, “Buraya her ayak bastığımda heyecanlanıyorum. Ecdadımız bu toprakları bize bırakmış. Buraya ikinci gelişim, inşallah 3, 4, 5 olur” diye konuştu..

Mehmet Polat (Gümüştekin Bey) ise, “Buraya çıkmakta zorlandık. O dönemlerde büyük bir meşakkatle buraları atalarımız keşfetmişler. Büyük emeklerle kazanıldı bu topraklar. Bunlara sahip çıkmak gerekiyor. Ne ekerseniz onu biçersiniz. Bir şey ekmediğiniz zaman tarihe de yazılmazsınız” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.