Cübbeleri çıkarıp siyasete girelim!

Cübbeyi hangi meslek grupları giyer?

 

1-Din adamları, 2-Yargı mensupları 3-Öğretim Üyeleri

 

Önemli ve bıçak sırtı meslekler.

 

Tarafsız, objektif ve baskı kabul etmeyen yapılar. Ama maalesef.

 

Önemli kurumların temsilcileri, bu ilkeye yeterince uymuyor.

 

Kutuplaştırıcı söylemlerden uzak kalınması gereken bir dönemden geçiyoruz. Özellikle bazı kurum yetkililerinin, bu konu üzerinde biraz daha düşünmesi gerekiyor.

 

Önceki gün Konya için marka olmuş bir üniversitenin rektörünün, gazeteye verdiği özel demeci okuma fırsatı buldum.

 

“Hayırcı gençler, sosyal medyada çok saldırganlar” ifadesini kullanmış. Bu cümlenin her kesimden öğrencisi bulunan bir rektör için doğru bir söylem olup olmadığını siz değerli okuyucularım görüşüne sunuyorum.

 

Peki gazetelere boy boy ilan veren ve fikrini açıkça beyan eden Avukatlar? Camilerde Allah kelamı yerine siyasi mesaj veren İmamlar!

 

Görmedik mi? Bunların hepsine şahit olduk. Sürece ve kampanyaya zarar veren bu tutumların, önlenebilmesi adına acilen adımlar atılmalı.

 

Böyle devam edecekse şayet söylemler, o zaman cübbelerinizi çıkarın ve siyasi arenada boy gösterin. Geç kalmayın!

 

Bazı seçmen kitlesi ki bunlar; dediğim gibi rektörler, avukatlar, din adamları ve farklı meslek grubuna mensup kişiler kampanyaya bilinçsiz bir şekilde zarar veriyor.

 

Bu sıkıntılı söylemleri; dün akşam nazik bir davette bulunarak, bizleri ağırlayan AK Parti Konya Milletvekili Sayın Leyla Şahin Ustaya da özel olarak bildirdim. Kendisi de haklı olduğumuzu ifade etti.

 

Bakalım konu ile ilgili koruyucu bir önlem alınacak mı?

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Emre Özgül Arşivi

Konya'daki son iki istifanın perde arkası!

05 Eylül 2024 Perşembe 10:06

Neredesiniz Ünal Bey?

06 Ekim 2023 Cuma 13:26

“Telefon gelmedi”

21 Ekim 2022 Cuma 14:00

“Kan testine 700 lira!”

18 Ekim 2022 Salı 13:09

Recep Konuk siyasete mi hazırlanıyor?

13 Ekim 2022 Perşembe 10:09

“Ben yokum” telefonu DSYB'ye yeni aday

28 Eylül 2022 Çarşamba 13:47