Çıkmaz sokaklara girdik!

Çıkmaz sokaklara girdik!
Saadet Partisi (SP) Konya İl Başkanı Mehmet Şen, parti olarak seçim telaşesiyle değil, vatandaşa hizmet anlayışıyla çalıştıklarını söyledi.

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Mehmet Şen, başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere belediyelerin icraatlarını sert dille eleştirerek, Milli Görüş belediyecilik anlayışını yeniden canlandıracaklarını kaydetti

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Mehmet Şen il binasında düzenlediği basın toplantısıyla Büyükşehir Belediyesi ve merkez ilçe belediyelerine yüklendi. Şen, Saadet Partisi'nin 6 Ocak'ta Gaziantep'te on binlerin katılımıyla, hiçbir partinin cesaret edemediği bir mevsimde, Konya'dan geniş katılımla önemli bir miting düzendiğini belirterek, mitingle halkın bilgilendirildiğini, hükümetin de Patriotlar konusunda uyarıldığını söyledi.

Konya nufüsunun 2 milyonu geçtiğini, sadece merkezin nufüsunun ise 1 milyonu geçtiğini dile getiren Şen, belediye hizmetlerinde yanlışlıkların yapıldığını, hizmetlerin merkez dışındaki yerleşim yerlerine ulaştırılamadığını kaydetti. Şen, “Şu an bile en yakın yerlere bile yeterli hizmet gitmiyorken, Büyükşehir Yasasıyla bağlanan kilometrelerce uzaklıktaki yerelere nasıl hizmet götürülecek. Bu yükün altından nasıl kalkacaklar. Yanı başımızdaki sokaklarda asfalt çalışmaları devam ediyor. Belediye başkanlarını uyarıyoruz. Bu yanlışlardan en yakın zamanda dönülmelidir” ifadelerini kullandı.

BURSA TRAMVAYINI ÜRETTİ

Konya'nın şehir içi ulaşımda büyük sıkıntılarının olduğunu, buna karşılık Bursa'nın ise kendi tramvaylarını ürettiğine değinen Şen, 1985-1986 yılında kazandırılan tramvayların hala yerinde durduğunu, bu konuda herhangi bir yenilemenin yapılmadığını ifade etti. Metro ve benzeri projelerin de unutulduğunu söylen Mehmet Şen, “Fuzili harcamaları bırakın. Halkın kaynaklarını dışarıya göndermeyin. Bursa'daki sanayiciler belediye işbirliğiyle yerli tramvayları üretti. Biz ise dış devletlere giderek ithal etmenin uğraşındayız. Yerli sanayiciyi desteklemek için bu tramvayları alın. Metro da önemli. Söz verildi ancak Konya'ya Metro kazandırılamadı. Ulaşımdaki sıkıntıların büyük bir kısmını Metro sonlandırır. Konyalı sanayicilerin de Metro projesine destek vereceğinden kuşkum yok. Tramvay ihalesi için de kredi almaya gerek yok. Ayrıca kalite gelmediği halde ulaşıma sessiz sedasız yüzde 10'luk bir zam yapıldı. Bunu kabul etmek mümkün değil” dedi.

HİZMET ÜRETİLMİYOR

Halkın 8 yıldır kongre merkezi istediğini ancak Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in Başbakan'ın sözü üzerine kongre merkezi yapmaya karar verdiğini dile getiren Şen, halkın bazı kaynaklarının israf edildiğini ve belediyeler tarafından yapılması gerekli olan çalışmaların ya yarım kaldığını ya da yanlış yapıldığını ifade etti. Şen sözlerine şöyle devam etti: “Son sekiz yılda alkol satan ve içirilen yerlerin sayısında yüzde bin 500'lük bir artış oldu. Bunun farkında mıyız? Konserler adı altında sanatıçılara halkın bütçesinden 50 bin lira para ödendi. Bu kaynaklar nasıl böyle kullanılabilir. Komisyon kurarak Uzak Doğu ülkelerine gitmeye gerek yok” diye konuştu. Milli Görüş'ün belediyecilik anlayışını yeniden canlandıracaklarını ifade eden Mehmet Şen, “Bu sorunların üstesinden ancak biz geliriz. 12 Ocak'ta Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak'ın katılımıyla, Niğde, Karaman, Aksaray, Antalya, Nevşehir, Isparta, Burdur il teşkilatlarının da katılacağı, Konya İl Teşkilatı'nın öncülüğünde Saadet Partisi Bölge Toplantısı'nı yapacağız. Bölge Toplantısı'nın amacının yaklaşan yerel seçimler öncesi yerel yönetimlerin önemini vurgulamaktır” diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.