Çarşıda Mevlana’nın bereketi yaşanıyor

Çarşıda Mevlana’nın bereketi yaşanıyor
Hediyelik eşya ve şeker satıcısı Galip Doğan, Hazret'in bereketini yaşadıklarını söyledi.

Hazreti Mevlana'nın Konya'ya gelişinin 785. yıldönümü etkinlikleri kutlanıyor. Bu kapsamda Mevlana Meydanı civarında hediyelik şeker ve eşya satan dükkanlar, Hazret'in bereketi neticesinde işlerde yoğunluk yaşıyor.

Hz. Mevlana'nın türbesinin bulunduğu yerin arkasında hediyelik şeker ve eşya satan Galip Doğan, işlerinde Mevlana'nın himmetini ve bereketini gördüklerini söyledi. Yurt içinden ve yurt dışından insanların, Hz. Pir'i ziyarete geldiklerini belirten Doğan, bundan kendilerinin de nasiplendiğini ifade etti. Hediyelik eşya satışı yapan Galip Doğan şöyle konuştu: “Mevlana, gerek yazılı basında gerekse görsel basında son zamanlarda çokça yer edinmeye başladı. Bundan dolayı insanlar onu çok merak ediyor. Hızlı Tren seferlerinin de her geçen gün yeni hatlarda seferlere başlaması ulaşımı da kolaylaştırdı. Haliyle millet Konya'ya Mevlana'yı görmeye geliyor. Gelmişken de sevdiklerine, dostlarına hediyelik Konya hatırası alıyor. İster istemez biz de işlerimizde bir yoğunluk yaşıyoruz.”

Konya'ya İstanbul'dan gelen bir aile de Hz. Mevlana'yı çok merak ettiklerini söyleyerek, “Onu ziyaret edip, kokusunu almaya geldik. Yine onunla özdeşleşen Mevlana şekeri de alıp, tekrar İstanbul'a döneceğiz” dedi.

MUSTAFA GÜZEY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.