Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Bundan sonraki maçlarda işimiz hiç kolay olmayacak

Bundan sonraki maçlarda işimiz hiç kolay olmayacak

Konyaspor’ un talebi üzerine saha zeminindeki bozulmalar gerekçe gösterilerek Başakşehir maçının Eskişehir’de oynanması istendi, Federasyon’ da bunu kabul etti

Evet saha zemini bozulmuş, ama şunu da sormadan geçemiyorum, bu karar Vaduz maçı öncesinde neden alınmadı?

Türkiye de her taraftar Futboldan anlar. Taraftarlar teknik ekibin ve oyuncuların Vaduz maçını ciddiye almadıklarının farkında. Bunu kimse unutmasın

Alınan bu şok yenilginin takımın ve teknik heyetin moral motivasyonunu alt üst etmesinden endişe ediyorum.

Oyuncular üzerinde özgüven eksikliği ortaya çıkar ise bu travmadan çıkmak uzun süre alabilir.

Bate maçlarından sonra öyle bir hava oluştu ki, Konyaspor çıktığı her maçı kazanacak, Avrupa ve Lig’de fırtına gibi esecek. Ama olmadı, Ankaragücü maçında takımdaki düşüş gözlerden kaçmadı.

Vaduz maçında ise kendini tamamen gösterdi.

Bütün bu bilgileri verdikten sonra, zorlu Başakşehir maçını izlemek ve yazmak için Eskişehir Atatürk Stadyumunda yerimizi aldık.

Yerimizi aldık ama. İçime garip duygular var. Daha düne kadar ümitle dolu iken bütün benliğimi bir anda ümitsizlik kaplayıverdi.

Açık yazayım, Vaduz maçına kadar çıktığımız her maçı kazanırız düşüncesinde iken, şimdi aynı düşünceler içinde değilim.

Gelelim Başakşehir maçına; İki takımda maça dengeli sanki beraberliğe razı başladı, ama şunu belirteyim, hatalı paslar çok başımızı yakacak gibi.

İstatistiklerde üstün değildik, saman alevi gibi birkaç atak yaptık. Bu ataklarda da son pasları isabetli kullanamayınca gol pozisyonuna dahi giremedik. İlk yarı da tatsız, tuzsuz, golsüz sona erdi.

İkinci yarıya Başakşehir pres ile başladı, bunu yanında ayağa iyi paslar ile ceza alanımızın önüne kadar inerek pozisyon bulmaya çalıştı. Bu esnada tek tük kazandığımız toplara gelişigüzel vurarak uzaklaştırmaya çalıştı, bu toplarda duvara çarmış gibi geri dönünce adeta kendi alanımıza hapsolduk.

53. dakikada bir pozisyon yakaladık onu da kaleciye teslim ettik. Kalan dakikalarda Başakşehir alan daraltarak çok iyi pres yapınca, işin doğrusu sahada pek bir varlık gösteremedik.

Başakşehir maçı berabere tamamlandı. Futbolda her sonuç var, ancak endişem ortaya koyduğumuz oyun,

Topla oynamada %61’e 39, pas sayısında 559’e, 371, isabetli pasta %88 a, 80 geride olmak, bunun yanında attığımız 8 şutun sadece ikisinin isabetli olması,

Bundan sonraki maçlarda işimiz hiç kolay olmayacağının işareti”

ALANYA İYİ GERİ GERİ DÖNÜŞ YAPTI

Alanya-Beşiktaş maçını stadyumda canlı izledim. Sonucunu merak ettiğim maçlardan biriydi. Ligin ilk haftasında Karagümrük’ü evinde 4 golle geçen Alanya’nın Beşiktaş’ karşısında ne yapacağını merak ediyordum.

Alanya geçen yıl evinde oynadığı Trabzon maçından ders almamış, ayağa paslarla sahasından çıkmak isterken kaybettiği toplar ile ilk 30 dakikada 0-3 geriye düştü.

Mücadeleyi bırakmayan Alanya iyi bir geri dönüş yaptı ve maçı 3-3 tamamlamayı başardı.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR