Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Bırakın iyi oyunu, duygusu bile olmayan bir maç izledik 

Bırakın iyi oyunu, duygusu bile olmayan bir maç izledik 

Öncelikli olarak Beşiktaş’ ın şampiyonluğunu kutluyorum. Gelelim Antalya maçına,

İki takımında iddiası yok. İddia olmayınca heyecan da olmuyor. Sezonun son maçı. Galibiyet karşısında elde edilecek tek şey pirim.

Gerek Antalya gerek Konya önce gol yemeyelim de bir fırsat bulursak atarız düşüncesi ile sahada olunca, bağırması bol, heyecanı az, organize atağı olmayan, pas hatası gani, oyuncuların duran toplara ümit bağladığı bir ilk yarı izledik. 

İkinci yarı da tipik bir orta saha mücadelesi ile başladı. Pres yok, koşmak yok, organize atak düşüncesi hiç yok, rakip bir hata yapacak veya duran bir olacak da gol olacak.

Oyunda zaman zaman saman alevi gibi hareketlendik, fırsatlar da yakaladık. Vurdumduymazlık sonucu hovardaca harcadık. 

Maçı kaybedebilirsin, ama mücadele o kadar önemli ki, gösterdiğin gayret kaybettiğin maçta bile seni alkışlattırır.

Bu sezonun en iyi tarafı ligi 11. Sırada ve 50 puanla tamamlamak. İlhan Palut hocanın göreve gelmesi ile bir ara bocalasak da iyi bir ivme yakaladık.

İlhan hocayı başarılı buluyorum.1,5 yıllık değil de uzun vadeli bir anlaşma yapılması hem taraftarı hem de İlhan Hocayı rahatlatacaktır.  

Bu arada Ahmet Karademir’ e iyi sahip çıkılmalı, son yıllarda ayaklarına bu kadar hakim genç oyuncu izlemedim. İleride iyi bir transfer ile Konya’ nın borcunu kapatabilir. 

TRABZON MAÇINDA

Son derece sıkıcı bir ilk yarı sonrası ikinci yarıda bambaşka bir Konyaspor izlemeye başladığımız dakikalarda frikikten gol yedik.

Dramatik bir şekilde geriye düştük, oysa bu dakikalarda Konyaspor’ dan gol bekliyordum. Ama futbol böyle bir oyun, bir anlık dikkatsizlik kalenizde gol görmenize sebep oluyor.

Bir uyarı yapmakta fayda var, Frikikten yediğimiz gol de böyle bariz baraj hatası yapılmaz.  

İlk yarıdaki oyunu eleştiriyorum, ancak ikinci yarıda ki oyun için hem teknik ekibi hem de futbolcuları tebrik ediyorum.

ŞAMPİYONLUĞU HAK ETMİYOR

Fenerbahçe Sivas’ a evinde yenilince sadece hayalleri değil ötesini de kaybetti. Çok önemli bir fırsatı da kaçırmış oldu.

Bu yıl Galatasaray şampiyon olamaz diyenler de yanıldı. Galatasaray nerede ise şampiyon oluyordu.

Fenerbahçe yönetiminin bundan sonra ne yapacağını merak ediyorum. Genç taraftarlar, “Bir gençlik borcun var bize” paylaşımını yaparken kesinlikle haksız değiller.

Yönetim ne yaparsa yapsın ne derse desin Sivas yenilgisinin ve Kayseri beraberliğinin bahanesi yok. Fener Sivas ile on maç yapsa bu oyunla hiçbirinde yenemezdi.

Bu yenilgi ile yönetim kredisini tükettiği gibi, son alınan sonuçlar ile Emre Belezoğlu da kendisine duyulan güveni kaybetti.

Fener yöneticileri, teknik ekibi ve oyuncular dua etsin maçlar seyircisiz oynanıyor. Değilse olacakları kimse kestiremezdi.

Galatasaray son haftaya Beşiktaş ile baş başa girince taraftarlarına bayramı önceden yaşatmıştı. Ancak sonunu getiremedi. Malatya karşısında 3-1 kazanmasına rağmen, deplasmanda Göztepe yi 2-1 yenen Beşiktaş şampiyon oldu.  

DİREKTEN DÖNDÜ

Haftalar önce Beşiktaş’ ı şampiyon ilan edenler en çok zarar verenler oldu. Bunun yanında başkan Çebi ve Teknik direktör Yalçın’ ın yersiz ve zamansız açıklamaları da az daha şampiyonluktan edecekti.

Diğer taraftan Sinan Engin gibi yorumcular da faydadan çok zarar verdiler. 

Şampiyonluk nerede ise kaybediliyordu. Bunu Beşiktaş başkanı, teknik direktörü ve destekleyen yorumcular hazırladı.

İşin özü insanın kendine yaptığını kimse yapmazmış.  

Beşiktaş camiasının bundan böyle daha dikkatli açıklamalar ve yorumlar yapmaları faydalı olacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR