Hüseyin Çetin

Hüseyin Çetin

Artık Hayata Bir Noktadan Başlamak Gerekiyor

Artık Hayata Bir Noktadan Başlamak Gerekiyor

Deprem sebebiyle hâlâ içimiz acıyor. Oturup saatlerce ağlamak geliyor insanın içinden. Onlarca dramatik olay, görüntü, resim ciğerimizi parçalıyor, insanın dayanma sınırlarını zorluyor. Büyük imtihan gerçekten ve bu halimiz kısa zamanda düzelecek gibi gözükmüyor. Ama biliyoruz ki dünya hayatı çok kısa ve bugün üzülenler yarın cennette çok ama çok sevinecek inşallah.

***

Deprem Allah’ın (CC) takdiri, kâinat böyle bir düzen içinde yaratılmış. Bu yapıya uygun bina yapma bilgisini de vermiş bize Allah (CC). Fakat, meslek etiği ve iş ahlakı kavramlarından uzak kişilerin yaptığı binalar yüzünden çok can kaybedildi, bu kadar büyük bir depreme hazırlıklı olmadığımız içinde kurtarma operasyonlarında geç kalındı. Bu aşamadan sonra suçlular için cezalar, yapılar için de yasal düzenlemeler gündeme gelecek ve hayat olağan akışında devam edecek.

***

Hepimiz için hayat olağan akışında devam etmek zorunda aslında. Gündüzleri rızık arayacak geceleri ise dinleneceğimiz şekilde tasarlanmış dünya hayatı. İnsana zor geliyor ama artık bir noktada başlamak gerekiyor hayata. Deprem yaşana iller haricinde okullar başladı zaten. Öğretmenler ve çocuklar, deprem gündemiyle gönülleri kırık bir şekilde ders işliyorlar muhtemelen. Biz de asli işimiz neyse gönlümüz kırık bir şekilde bir ucundan başlayacağız. 

Bu yazıyı yazarken fark ettim ki artık yazı yazmakta zorlaşmış. Deprem harici bir konuyu yazmak anlamsız geliyor insana, başka konulardaki heyecan kaybolmuş. 

***

Siyaset boş, ekonomi boş, seçim boş, kariyer boş, dünya hayatı boş, bu ara varsa yoksa derin bir sessizlik ve tefekkür, tefekkür, tefekkür…       

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hüseyin Çetin Arşivi

Gazze

05 Aralık 2023 Salı 09:37
SON YAZILAR