Afganistan’da Çatışmalar: 16 Polis Ve 7 Sivil Öldü

Afganistan’da Çatışmalar: 16 Polis Ve 7 Sivil Öldü
Afganistan’ın Herat, Paktiya, Helmand ve Saripul vilayetlerinde gerçekleşen çatışmalar ve patlamada 16 polis ve 7 sivilin öldüğü bildirildi.

Afganistan’ın Herat, Paktiya, Helmand ve Saripul vilayetlerinde gerçekleşen çatışmalar ve patlamada 16 polis ve 7 sivilin öldüğü bildirildi. Çatışmalarda 4 polisin de yaralandığı ifade edildi.

Yetkililer, Afganistan’ın Kuzeyindeki Saripul vilayetinde gerçekleşen iki ayrı patlamada 13 polis ve 2 sivilin öldüğünü ve 2 polisin yaralandığını aktardı. Herat vilayetinde ise Taliban'ın polis karargahına saldırması sonucu bir polis öldü ve birisi de yaralandı. Ardından çıkan çatışmada 5 sivilin öldüğü kaydedildi.

Ayrıca, Paktiya ve Helmand vilayetlerinde polis ve Taliban arasında meydana gelen çatışmalarda 2 polis ve 2 sivilin öldüğü ve bir polisin de yaralandığı açıklandı.

Çatışmalarda 10 Taliban’ın da öldüğü duyuruldu.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.