Adalet Bakanı Şahin Karapınar'da

Adalet Bakanı Şahin Karapınar'da

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, son 6 yılda 120'yi aşkın Adliye Sarayı inşa ettiklerini, inşaatı devam etmekte olanlarla birlikte bu sayının 170'i bulduğunu söyledi.

Bakan Şahin, Karapınar ilçesinde Adalet Sarayı'nın açılışında, burasının birkaç ay önce hizmete girdiğini, ancak bitmiş olan Adalet saraylarını açmaya yetişemediklerinden biraz geciktirdiklerini belirtti.
Başlangıçta açılan adalet sarayları ile ilgili çetele tuttuğunu ifade eden Şahin, ''Sonra ipin ucunu kaçırdım. Son 6 yıl içinde 120'yi aşkın Adliye Sarayı inşa ettik. İnşaatı devam edenlerle birlikte bu sayı 170'e ulaşıyor'' dedi.
Bakan Şahin, böyle modern binaları ülkeye kazandırmaya devam edeceklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:
''Benden önceki Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in bu binaların kazandırılmasında katkısı büyüktür. Kendisine teşekkür ediyorum. Biz de bu hizmetleri devam ettirmekle yükümlüyüz. Bana 'En güçlü devlet hangisidir' diye bir soru sorarsanız, benim anlayışıma göre güçlü yargı teşkilatına sahip olan ülkeler daha güçlüdür. Yargı teşkilatı adil hızlı ve kaliteli hizmet veren adalet sistemine sahip ülkeler daha güçlüdür. Biz bu nedenle hükümet konaklarının bir köşesine sıkışmış adliye sarayları yerine şimdi daha çağdaş modern binalar yapıyoruz. Bu adalet sarayında 3 savcı 4 tane de hakim arkadaşımız görev yapıyor. Şöyle bir soru kafamıza takılabilir. '7 tane hakim ve savcının görev yapacağı mekan için bu kadar masraf yapmaya ihtiyaç var mıydı?' Biz Türkiye'nin, Konya'nın, Karapınar'ın geleceğini düşünmeye mecburuz. Bu nedenle bu modern binaları yapıyoruz.''
Karapınar'ın Türkiye'nin en az yağış alan bölgesi olduğuna ilişkin not aldığını, su sıkıntısı olduğunu ifade eden Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Çok yakında, Karapınar rüzgar ve güneş enerjisinin merkezi olacak. Bunun çalışmalarını yapıyoruz. Burada öyle bir rüzgar var ki bu enerjiden faydalanmak için en uygun ortam var. MTA burada yaptığı araştırmalarda çok güçlü kömür rezervlerinin olduğunu tespit etti. Şimdi ilgili bakanlığımız bunun için çalışmalarını sürdürüyor. Karapınar'ın geleceği parlak. O yüzden bu Adalet Sarayı kafi bile gelmeyecek. Ben Karapınar'ın geleceğini çok parlak gördüğüm için bunları söylüyorum.''
Daha sonra Adalet Sarayı'nın açılışı gerçekleştirildi. Törene, Konya Vali Yardımcısı Mustafa Karabacak, Karapınar Cumhuriyet Başsavcısı Recep Benli, Adalet ve Kalkınma Partisi Konya Milletvekilleri Mustafa Kabakçı, Ayşe Türkmenoğlu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.