Sadık Küçükhemek

Sadık Küçükhemek

15 Temmuz Kanlı Darbe Girişimi -2-

15 Temmuz Kanlı Darbe Girişimi -2-

İkinci darbe girişimi; 17 Aralık “kara para aklama,” “altın kaçakçılığı” ve “kamu görevlilerine rüşvet” verme operasyonu ile başladı. Bu operasyon sonucu, o dönemdeki bazı bakanların çocukları ile Halk Bank Genel Müdürü Süleyman Aslan, işadamları Ali Ağaoğlu, Rıza Sarraf ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar istifa ettiler. 

Üçüncü darbe girişimi ise 25 Aralık’ta Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ının oğlu Sayın Bilal Erdoğan’ın da olduğu 96 kişinin gözaltına alma kararı operasyonu ile başladı. MİT Müsteşarı Sayın Hakan Fidan ifade vermeye davet edildi. Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Paralel Yapı’nın niyetini anladığı için Hakan Fidan’a soruşturma açılmasına izin vermedi. 

Bütün bu olumsuz gelişmelere rağmen hükmet,  geri adım atmadı ve hayata geçirmek istediği yukarıda zikrettiğim projeleri ve diğer projelerini bir bir hayata geçirmeye çalıştı. Ayrıca ekonomide sıkı para politikasını takip etti. IMF’ye borcunu ödedi. Söz konusu kuruluşa borç para verecek duruma geldi.

Hükümet bunlarla da yetinmedi. Askeri alanda olsun, eğitim ve sağlık alanlarında olsun ve diğer alanlarda olsun projelerini, AB ve NATO’ya rağmen, bir bir gerçekleştirmeye devam etmektedir. Hükümetin, 20 Ocak 2018 günü başlattığı Afrin Operasyonu sürerken açıkladığı gibi Mehmetçiğin kullandığı silahların %’de 70’ni üretecek noktaya geldik.

Tabi bu noktaya gelmek kolay olmadı. IMF’den borç alan Türkiye, aldığı parayı hangi kalemlerde kullanacağını IMF’ye danışırdı. AB ve NATO ülkelerinin verdiği silahları onların isteği dışında kullanamıyordu.  

Türkiye,  “Kötü komşu insanı ev sahibi yapar” atasözü gereği bütün riskleri göz önüne alarak kendi göbeğini kendisi kesmeye devam etti.

AK Parti hükümeti, 2023 hedeflerini açıkladı; 63 madden oluşmaktadır. Bazı maddeler şu şekildedir: 

1- Partilerin kapatılmasının tamamen kaldırılması. 

2- Temsilde adaletin sağlanması için tedbirler alınması.

3- Başkanlık, yarı başkanlık ve partili cumhurbaşkanı meselelerinin tartışılması.

4- Şartlar ne olursa olsun mutlaka yeni bir Anayasa'nın ülkeye kazandırılması.

5- Yargının hızlandırılması, il yargılanma ve demokratikleşme bağlamında 4. Yargı Paketi'nin kanunlaştırılması.

6- Anadilde savunmanın sorun olmaktan çıkarılması

7- Darbelerin dayanağı olan mevzuatın ayıklanması.

8- Askeri okullardaki müfredatın yenilenmesi.

9- Kürtçe tercümanlık (kamu hizmetlerinde)

10- İşsizliğin yüzde 5’e indirilmesi

11- AB hedefinden şaşmamak

12- Etkin ve aktif dış politikaya devam

13- Savunmada dışa bağımlılığı asgariye indirmiş bir Türkiye

14- Kuvvetlinin haklı olduğu tezine dayalı uluslararası sistemi sorgulamaya devam eden bir ülke.

 Maddeleri dikkatlice okursanız görürsünüz ki, bu maddelerde, milletin bütünlüğü, adalet ve kalkınma hedeflenmektedir. Irk ayrımı, adaletsizlik, dışa bağımlılık, bir milleti millet yapan değerleri yok eden mikroplardır.

Hükümetin ayrıca 2053 ve 2071 hedefleri var. Bu hedeflerle Türkiye, tarihte olduğu gibi dünya devletleri arasında birinci sırada yer almak istiyor. Güçlünün değil, haklının güçlü olduğu anlayışına dayanan bir hukuk sistemi kurmak istiyor. 

AKP hükümetinin bu hedefleri, emperyalizmin uykusunu kaçırdı. Başta Afganistan olmak üzere İslam ülkelerini bir bir teslim almaya çalışan emperyalizm,  Arap baharı ile Libya’yı, seçimle iş başına gelen Mısır Devlet Başkanı Muhammed Mursi’yi askeri darbe ile ele geçirdi.

Irak’ı ve Suriye’yi istila etti. Sıra Türkiye’ye gelmişti. Türkiye’yi de istila etmek suretiyle Akdeniz’e ve yeni yapılmakta olan İpek yoluna hâkim olmak istemektedir. Böylece Akdeniz havzasındaki enerji kaynaklarının sahibi olmak istemektedir. 

Başta ABD olmak üzere NATO üyeleri ve AB, bu isteklerinin önünde en büyük engelin Türkiye olduğunu bildikleri için 15 Temmuz 2016 günü saat 10.00’da FETÖ eliyle düğmeye bastılar. 

15 Temmuz Darbe Girişimi

15 Temmuz darbe girişimi akşamı evde idim, odama geçtim kitap okuyordum. Dışarıdan sesler, barışmalar kulağıma geliyordu.  Koştum pencereye, insanlar, sağa sola koşuşturuyordu. Herhalde Türkiye’de bir şeyler oluyor diye televizyonu açtım, Ankara ve İstanbul sokaklarında asker var, tanklar hareket halinde, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü eski adı ile Boğaziçi Köprüsü  tanklar tarafından kapatılmış.  Asker,  Muğla'nın Marmaris ilçesinde, Grand Yazıcı Turban Otel’de ailesiyle birlikte dinlenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı arıyor. F- 16 savaş uçakları ve helikopterler hareket halindedir. Biri gelip biri gidiyor. Dehşete kapıldım, ne oluyor Türkiye’de diye.  Ne oturabildim yerime ve ne de kalkabildim ayağa. 

Ankara Gölbaşı Özel Harekât binası vuruldu, birçok aslan art arda şehit oldu. Büyük Millet Meclisi bombalandı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ateş altına alındı.  Bu arada Başbakan Sayın Binali Yıldırım’ın konvoyuna Jandarma tarafından ateş ediliyor…

Devam Edecek

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Sadık Küçükhemek Arşivi
SON YAZILAR