Saç sakal tıraş 400 lira oldu! Vatandaş zammı olumlu karşıladı

Saç sakal tıraş 400 lira oldu! Vatandaş zammı olumlu karşıladı

Asgari ücrete yapılan zammın ardından saç sakal tıraş 400 lira oldu. Bahsi geçen zam vatandaş tarafından olumlu karşılandı.

Asgari ücretin yüzde 49 zamla 17 bin 2 liraya yükselmesinin ardından a'dan z'ye her hizmete zam yağmaya başladı. Son olarak traş fiyatlarına büyük zam geldi. Antalya'da saç sakal traş 400 liraya yükseldi. Vatandaş zamlı tarifeyi olumlu karşıladı.

tras-sac.webp

Milli Gazete'de yer alan habere göre, Antalya’daki berberler saç kesim fiyatlarını yüzde 80 oranında yükseltti. Antalya Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası, üyelerine yeni fiyat listesini gönderdi. Buna göre, saç sakal kesimi, ‘Lüks’ tarifeli berberlerde 1100 lira, ‘A’ tarifeli berberlerde 550 lira, ‘B’ tarifeli berberlerde 480 lira ve ‘C’ tarifeli berberlerde 400 lira olarak belirlendi.

tarfie.jpg

Saç kesim fiyatlarındaki bu zam, sosyal medyada kullanıcıların tepkisini çekti.

'Tıraşın de lüksü nasıl oluyor?', 'Altın makasla mı kesiyorlar', 'Tıraş sonu kafanızı altın suyuna mı batırıyorlar?', 'Berber abiler saç sakalı benzinli odun motoruyla mı kesiyorsunuz?', 'Bir adet sıfır fazla eklenmiş sanırım', 'Altın kaplama makasla tıraş olma keyfi için' gibi yorumlarla fiyatlardaki pahalılık eleştirildi.

"ARTAN MALİYETTEN DOLAYI KESİM ÜCRETİNE ZAM YAPILDI"

Artan maliyet sebebiyle kesim ücretine artış yapıldığına değinen Antalya Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yüksel Uzun,, "Lüks tarife, alışveriş merkezi ile oteller bölgesinde kullanılıyor. A sınıfı Lara bölgesi ile Konyaaltı ilçesinde, B sınıfı şehir merkezi, C sınıfı da Kepez ilçesi, Varsak bölgesi, Aksu ile Döşemealtı ilçesinde kullanılıyor." ifadelerini kullandı.

Başkan Uzun artan malzeme ve kira fiyatlarını gerekçe göstererek zam yapıldığına değindi.

"ÇOĞUNLUKLA OLUMLU DÖNÜŞLER ALIYORUZ"

Uzun, "Fiyat artışına esnafımızdan, 'Kafede 40 liraya çay içildiği dönemde, ayda bir kere tıraş olmak için bu fiyat ödenir' gibi olumlu tepkiler aldık. Vatandaşın farklı tepkileri de olacak ama çoğunlukla olumlu düşünceler alıyoruz" dedi.

Bahsi geçen bu zamlara bazı vatandaşlar ise sert tepki gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum