Türkiye'de 12 ay sonra bir ilk yaşandı! Vatandaş ayda 120 TL ödeyecek

Türkiye'de 12 ay sonra bir ilk yaşandı! Vatandaş ayda 120 TL ödeyecek

Türkiye genelinde vatandaş 12 ay sonra bir ilkle karşılaştı. Bedava 25 metreküp doğalgaz uygulaması sona erdi. Vatandaş bundan sonra ayda 150-200 TL ödeyecek.

Türkiye'de ekonomik kriz etkisini artırdı. Son yıllarda vatandaşın alım gücü hızla düştü. Evini geçindirmekte zorlanan insanlar tasarruf etmenin yollarını araştırıyor. Aylık en büyük gider kalemini ise faturalar oluşturuyor.

gaz-3.webp

Elektrik, su, doğalgaz, telefon ve internet aboneliğine bağlı faturalar vatandaşın belini büküyor. Kış aylarında en yüksek fatura miktarı ise doğalgaz olarak kayıtlara geçiyor. Evden eve değişmekle birlikte ortalama doğalgaz faturaları ayda 1000-1500 lirayı buluyor. Söz konusu miktarı düşüren bir faktör ise vatandaşı sevindirmişti.

gaz-2.webp

24 Nisan 2023 tarihinde bedava doğalgaz uygulaması başlamıştı. Bu kapsamda faturadaki tüketimin 25 metreküpü bedava verilmişti. Karadeniz doğalgazının keşfiyle yapılan bu kampanya büyük ilgi gördü.

faz-1.jpeg

Bedava doğalgaz uygulaması 1 Mayıs tarihinden itibaren sona erdi. Böylece 12 ay sonra bir ilk yaşanmış oldu. Vatandaş doğalgaz faturasındaki artışı görünce çok şaşırdı. 25 metreküp doğalgaz güncel olarak 120 liraya denk geliyor. Bedava doğalgaz kampanyası sona erdiği için vatandaş bundan sonra ayda 120 lira daha çok ödeme yapmak zorunda kalacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.