Ortadoğulu Yatırımcılar İlk 6 Ayda Avrupa’ya 8 Milyar Dolar Yatırdı

Ortadoğulu Yatırımcılar İlk 6 Ayda Avrupa’ya 8 Milyar Dolar Yatırdı

Ortadoğulu yatırımcıların Avrupa’da bu yılın ilk yarısında yaptığı yatırımların yüzde 25 artarak 5.9 milyar Euro'ya yükseldiği bildirildi. Avrupa’ya sınır ötesinden yapılan toplam yatırımların ise 44 milyar Euro'ya ulaştığı...

Ortadoğulu yatırımcıların Avrupa’da bu yılın ilk yarısında yaptığı yatırımların yüzde 25 artarak 5.9 milyar Euro'ya yükseldiği bildirildi.

Avrupa’ya sınır ötesinden yapılan toplam yatırımların ise 44 milyar Euro'ya ulaştığı kaydedildi. Avrupa’ya en çok yatırım 18 milyar Euro ile Kuzey Amerika’dan gelirken Ortadoğu yüzde 13’lük pay ile ikinci sırada yer aldı.

Colliers’in raporuna göre, Ortadoğulu yatırımcıların en çok ilgi gösterdiği bölge merkezi Londra olmaya devam ederken diğer ülkelere olan ilgide artış görüldü. Ortadoğulu yatırımcıların merkezi Londra’nın dışında otel ve apartoteller gibi alternatifleri de değerlendiği kaydedildi.

Kaynaklara göre, Katar Yatırım Otoritesi, Cannes (Fransa), Madrid (İspanya), Frankfurt (Almanya), Amsterdam (Hollanda) ve Roma (İtalya) olmak üzere beş şehirde aldığı otel ile yakın zamanda otel portföyünü genişletti. Katar Silahlı Kuvvetler Yatırım Portföyü ise son olarak 78 milyon Euro’ya Barselona’da (İspanya) Otel Rönesans’ı satın aldı. Raporda, Avrupa’ya yatırım için ilgi gösteren diğer ülkeler arasında Kanada, Avustralya ve Kuveyt sayıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.