Bir tek şekerde ittifak yok

Bir tek şekerde ittifak yok

İktidar ve MHP’nin, 15 Temmuz’dan itibaren giderek resmi bir ittifaka bürünmesinden itibaren politikalardaki MHP ağırlığı dikkat çekiyor.

AKP ve MHP’nin ittifak yapmasının ardından politikaların rengi tartışılıyor. Meclis’in dördüncü partisi ve ittifakın küçük ortağı olmasına rağmen MHP’nin iktidar politikalarındaki etkisi gözlerden kaçmıyor. Çözüm sürecinden tamamıyla vazgeçip milliyetçi politikalara yönelmesinde iktidarın son iki yılda MHP ile giderek ilerleyen birlikteliğine vurgu yapılırken, askeri politikalarda da bu etki gözlerden kaçmıyor.

OGAN, GERİ ÇEKİLDİ

AKP MKYK Üyesi Ayhan Ogan’ın, “Şimdi biz yeni bir devlet kuruyoruz” sözlerine MHP Lideri Bahçeli’nin bunu bir “Kirli FETÖ ağzı” nitelemesinden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan da tepki koydu: “Bizim Türkiye Cumhuriyeti’nden başka devletimiz yoktur. Kim ne derse desin hikâye!” Bu çıkışlardan sonra Ayhan Ogan’ın medyada gözükmemesi dikkat çekti.

BARZANİ’YE GEÇİT YOK!

İktidar, Kuzey Irak’ta Barzani ile sıcak ilişkiler sürdürürken, MHP ile yakınlaşmadan itibaren Barzani’nin bağımsızlık referandumu yapmasına giderek sert tepki gösterdi ve geri adım attırdı.

ERDOĞAN, BAHÇELİ’NİN ÇIKIŞINDAN SONRA iLAHiYATÇILARIELEŞTiRDİ

Kamuoyundaki son örnek ise bazı ilahiyatçıların açıklamalarına gösterilen tepkilerde ortaya çıktı. Bazı hocaların kamuoyunda köpürtülen açıklamalarına ilk önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Ne ara bu kadar meczup türedi!” diyerek sert çıktı. Bunun hemen ardından ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bazılarının dikkat çekmek için kavramları eğip bükerek söyledikleri sözlerin hiçbir kıymeti harbiyesiyoktur.”açıklamasına yaptı. Hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan, müftülerle yaptığı toplantıda Diyanet’in sessiz kalarak ortamı boş bıraktığını belirterek konuyu “İslam’ın güncellemesine” vardırdı.

SADECE ŞEKERDE ORTAKLAR FARKLI DÜŞÜNÜYOR!

İktidar ile ortağı MHP arasında şimdilik ortak noktada buluşulamayan tek konu şeker fabrikalarının özelleştirilmesi oldu. MHP milletvekilleri bireysel olarak TBMM Genel Kurulu’nda, özelleştirmelere karşı olduğunu ifade ederken kurumsal olarak da MHP Genel Sekreter Yardımcısı, İttifak Komisyonu Başkanı, Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, şeker fabrikalarının özelleştirilmesinde acele edilmemesini, özelleştirilecekse de halka arz yönteminin esas olmasını savunduklarını söylemişti. Kamuoyu esas olarak şeker fabrikaları konusunda iktidarın, ittifak ortağı MHP ile aynı noktada buluşmasını bekliyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.