Saydam: İnsanlarımızı narkozdan uyandıracağız

Saydam: İnsanlarımızı narkozdan uyandıracağız

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, “İnsanları, 22 yıllık narkozdan uyandırmak kolay değil. İnsanımızın uyanabilmek için daha çok sarsılmaya ihtiyacı var. Bunun için bugünden tezi yok daha çok çalışacağız ve daha çok kişiye ulaşacağız" dedi

Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı Aralık ayı il divan toplantısı parti il binasında gerçekleştirildi. Divan toplantısına Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi ve Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam’ın yanı sıra; il başkan yardımcıları, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Başkan Saydam, “2023 yılını da bitirmiş olduk. 2019-2022 yılları arasında pandemi ile zor ve sıkıntılı günler geçirmiştik. Ama 2023 yılı ülkemiz için çok daha zor ve sıkıntılı bir yıl oldu” dedi.

1.jpg

DEPREMZEDELERE VERİLEN SÖZLER TUTULMADI!

Şubat ayında 11 ili kapsayan büyük bir deprem hadisesi ile uyandıklarını söyleyen Başkan Saydam, “Bir taraftan yıkılan evler, yardım bekleyen insanlar, soğuk, susuzluk, bozulan yollar kargaşa, kaos durumu ile karşı karşıya kaldık. Bir de buna iktidarın beceriksizliği eklenince arkada bir sürü acı kaldı” şeklinde konuştu. İnsanların günlerce cenazelerine bile ulaşamadıklarını aktaran Saydam, şehirlerin yok olduğunu, insanların göç etmek başka şehirlerde yeni bir hayat kurmak zorunda kaldıklarını belirtti. Saydam, “Bunca geçen zamana rağmen bölgede hala sıkıntılar ve mağduriyetler yaşanmaya devam etmektedir.

Günü atlatmak adına bir sürü hamasi nutuklar atılmıştı. Atıldığıyla kaldı. Depremzedelere verilen vaatler, sözler tutulmadı” diye konuştu.

AK PARTİ ARDINDA EKONOMİK ENKAZ BIRAKTI!

“Bununla beraber, ekonomi treni raydan çıktı” diyen Saadet Partisi GİK Üyesi ve Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Uçurumdan aşağıya yuvarlanmaya başladı. Sürekli borç alan, her yıl bir önceki yıla oranla kat be kat fazla faiz ödeyen, üretmeyen ama sürekli tüketen ekonomi modeli ellerinde patladı. Kuru tutamaz haline geldiler.

img-7846.jpg

Buna bir de enflasyon eklendi. Bizimkiler; bu patlayan ekonominin sebebini depreme, pandemiye bağladılar. Ancak oluşan bu krizin sebebi olarak gösterdikleri depremin, pandeminin payı yüzde 5’se, geri kalan yüzde 95’i 20 yıllık biriktirdikleri ve vatandaşın gözünden kaçırdıkları kendi enkazlarıydı.

Sanki hiçbir şey olmamış pişkinliğiyle, sanki bunu kendileri bu hale getirmemiş özgüveni içerisinde iktidara gelip düzeltecekleri vaatlerinde bulunuyorlar. Ülke öyle bir karmaşık hale geldi ki; zam gelecek korkusuyla vatandaş mal alımı yaptı. Talep doğrultusunda fiyatlar şişti. Piyasalar iyice karıştı. İktidar kontrolü kaybetmişti. Tabi ki yine kendilerinin hiçbir suçları yoktu. Fırsatçılar iş başındaydı. Fiyatları onlar yükseltiyorlardı. Bu tür gerekçelerle hem kendilerini hem de vatandaşı bu şekilde avutuyorlar. Bakın buradan söylüyorum. Bu böyle gitmez. Mızrak çuvala sığmıyor. Milletimiz gerçekleri görüyor ve izliyor. Daha fazla milletimizi yalanla dolanla avutamayacaksınız. Çünkü biz varız, Milli Görüş var, Saadet Partisi var.”

6-7 AYDA İKTİDARIN FOYASINI ORTAYA ÇIKARDIK

Saydam, ayrıca şunları kaydetti: “2023 yılı içerisinde bir de genel seçim yaptık. İktidar değiştirdiği sistemle birlikte seçim barajını da yüzde 50‘ye çıkarmıştı. Ama yüzde 50‘yi kendisi de yakalayamıyordu. İttifaklar oluştu. Bizim de içinde bulunduğumuz Millet İttifakı 6 siyasi partinin birleşmesinden oluştu. Ve tekrar parlamenter sisteme geçmek için bir çalışma yapıldı. İktidar da yanına kendinden başka 6 partiyi alarak, devletin, bakanlıkların, belediyelerin tüm imkânlarını kullanarak, basın ve medyanın da büyük desteği ile montaj videoları ile iftira atarak, gererek, kutuplaştırarak bir seçim atmosferi oluşturdu.

Seçim sonucunda Millet İttifakı çok küçük bir farkla seçimi kaybetmiş oldu. Ancak Saadet Partisi meclise girdi. Bu bile ülkemiz, milletimiz açısından büyük bir kazanç sayılır. Mecliste Gelecek Partisi ile birleşip Saadet Partisi grubunu oluşturduk. Bugüne kadar mecliste; ciddi, gerçekçi ve yapıcı bir muhalefet yapılamadığından, iktidar yıllardır yaptıklarını milletten gizliyordu. Şu 6-7 aylık süreçte bile yaptığımız muhalefet sonucunda iktidarın foyası ortaya çıkmış oldu. Milletvekillerimiz mecliste olağanüstü bir çaba sarf ederek biriken ülkemiz meselelerini çözmek adına canhıraş bir vaziyette çalışmalarını sürdürmektedir. İşte bu manada Genel Başkan Yardımcımız ve Kocaeli Milletvekilimiz Merhum Hasan Bitmez Bey iktidarın Filistin samimiyetsizliğini haykırırken; kalbi dayanamadı son sözünü söyledi ve oraya yıkılıverdi. Sonrasında da son nefesini verdi. Allah rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun.”

İSRAİL’E KILLARINI BİLE KIPIRDATMADILAR!

Saydam, “1940’lardan bu tarafa Amerika’nın, İngiltere’nin, Almanya’nın ve diğer Avrupa ülkelerinin her türlü desteğiyle, halkı Müslüman olan Arap Ülkeleri yöneticilerinin, Mısır gibi, ülkemiz Türkiye gibi halkı Müslüman olup tamamen Siyonizmin karşısında olan ama işbirlikçi iktidarlar eliyle desteklenen Terör Devleti İsrail Filistin topraklarını adım adım işgal ederek bugüne geldi” dedi. Filistin toprakları üzerinde tek elde edemedikleri yerin Gazze olduğunun altını çizen Saydam, “Biliyorsunuz burayı abluka altına almış bütün dünyadan tecrit etmiş oraya gelecek bütün yardımları kontrol altında tutmaktaydı.

Her yıl özellikle Ramazan Ayında Gazze’yi bombalar kadın çocuk yaşlı sivil ayrımı yapmadan Müslüman öldürmeye devam etmekteydi. Sokak ortasında göz göre göre savunmasız insanları öldürmeye devam etmekteydi. Bu esaretten kurtulmak için Filistin de yapılan seçimleri de kazanan Hamas, 7 Ekim’de İsrail üzerine bir operasyon başlattı. Bunun üzerine İsrail bütün insan haklarını ayaklar altına alarak Gazze’yi o tarihten bu tarafa yerle bir etti. Kadın, çocuk, yaşlı, sivil ayrımı yapmaksızın tarihte eşi benzeri görülmemiş bir katliam yaptı. Hastaneleri bombaladı. Ambulansları bombaladı. İnsani yardımlara engel oldu. Bombalamaya da devam etmektedir. Bir neticeye varabildi mi? Hayır! Varamadı. Varamayacak da inşallah. Rabbim oradaki kardeşlerimizin, yine Çin zulmü altında sahipsiz bırakılan Doğu Türkistan'daki kardeşlerimizin yardımcısı olsun.

İşte bizde bu süreçte sürekli iktidara çağrıda bulunduk. Ne dedik? Cennetmekân Erbakan Hocamızın dediği gibi ‘İsrail laftan anlamaz, güçten anlar’ dedik. Küreciği kapat dedik.

İncirliği kapat dedik. Ticari anlaşmaları askıya al dedik. İsrail’e giden gemileri durdur dedik.

Ama hiç birini yapmadı. Diliyle lanetledi. Fakat kılını bile kıpırdatmadı. İktidar İsrail’e giden gemileri durdurmadı ama inanıyoruz ki; aziz milletimiz AK Parti gemisine dur diyecek ve bu gidişe son verecektir” diye konuştu.

BORÇ ALMADAN YÖNETEMİYORLAR!

Bu şartlarda Türkiye’nin adım adım bir seçime daha gittiğini vurgulayan Saadet Partisi GİK Üyesi ve Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, konuşmasına şunları ekledi: “Malumunuz 2024 Mart ayında yerel seçimler yapılacak. Bu seçim ülkemiz, bölgemiz ve geleceğimiz açısından önemli. Burada alınacak sonuçlar, ortaya konacak icraatlar yeniden Milli Görüş ve tek temsilcisi Saadet Partisinin genelde iktidarına da start vermiş olacak. Ülkenin hem yerelde hem de genelde kesinlikle Saadet Partisi'ne ihtiyacı var. Yıllardır söyleye geldiğimiz Haim Nahum maddeleri adım adım işletiliyor. İşsiz bırakacağız, borca esir edeceğiz, Milli ve manevi değerlerinden uzaklaştıracağız, böleceğiz, parçalayacağız ve yutacağız. Söyleyin Allah aşkına bunlar adım adım işletilmedi mi? İşsizlik aldı başını gitti. Önümüzdeki günlerde daha çok kişinin işsiz kalacağa benziyor. Ülkede oluşan enflasyonla ilgili iktidar kendisi hiç bir fedakârlıkta bulunmazken; bütün yükü yine vatandaşın üzerine yıkıverdi. Bu hafta açıklanan asgari ücret ne işvereni ne de çalışanı memnun etmemiştir. Bununla birlikte ticareti durdurarak, emtiaya olan talebi düşürerek enflasyonu düşürmek istemektedirler. Ticaretin durması demek üretimin durması demektir. İşler durursa işçi çıkarmaları başlayacak demektir. Zaten üniversite mezunlarımıza kendi alanları ile ilgili iş bulamıyorduk. Şimdi daha da içinden çıkılmaz hale gelecektir. Vatandaşlar, belediyeler, işletmeler ve hazinemiz ülke olarak hepimiz korkunç bir şekilde borçlu değil miyiz? İşte bu hafta içerisinde bütçe kabul edildi. Sadece bu yıl 1 trilyon 254 milyar TL. faiz ödeyeceğiz. Geçenlerde açıklanan Sayıştay Raporlarına göre Konya Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz 2022 yılında 286 milyon faiz ödemesi yapmış. Bu yıl ne kadar faiz ödeyeceğiz, ne kadar borç ödeyebileceğiz Allah bilir. Zaten bu borçları ödeyebilmek için dünya piyasalarından borç almaya devam ediyorlar. Kendileri de itiraf ediyorlar zaten. ‘Borç almadan yönetemiyoruz’ diyorlar. Ki bunlar sadece faiz ödemeleri.”

KONYA’DA İŞARET FİŞEĞİNİ YENİDEN ATEŞLEYECEĞİZ

Ülkenin milli ve manevi değerlerinden uzaklaştırıldığını aktaran Saydam, “Gençler arasında deizm yükseliyor. Uyuşturucu kullanımı artıyor. Boşanmalar artıyor. İşte hepimiz görüyoruz. Şiddet giderek artıyor. Bugün cinsiyet üzerinden veya belli meslekler üzerinden arttığı söyleniyor ama bence bunlarla ilgisi yok. Kimin kime gücü yeterse şiddet uyguluyor. Artık kim kimin hakkından gelebilirse. Saygı, sevgi kalmadı. Kadın programlarında anlatılan, yaşanan hadiseleri görüyoruz. Bugün tik-tok denilen melanet ile sosyal medya ağına düşen videoları görüyoruz.

Dizilerde, filmlerde anlatılan, oynatılan senaryoları görüyoruz. Bunları iktidar mı yapıyor diyeceklerdir. Yapılmasına izin veriyor, göz yumuyorlar. İşte bu şekilde adım adım bir sıkıntıya doğru gidiyoruz. Bu bizim için sıkıntı olarak görünen ve inancımızı, örfümüzü, ailemizi, çocuklarımızı, ekonomimizi, eğitimimizi, tarımımızı, adalet mekanizmamızı içten içe kemiren problemler bizden başka kimsenin de çok umurunda değil sanki. Bu açıdan bir an önce Saadet Partisinin iktidarına ihtiyaç var. Ülkenin bağımsız bütünlüğü için Saadet Partisine ihtiyaç var. Filistin'e, Gazze'ye, İslam coğrafyasına, Doğu Türkistan'a sahip çıkmak için Saadet Partisi'ne ihtiyaç var. Haksızlığa, hukuksuzluğa, gelir adaletsizliğine, köyden kente doğudan batıya göçe, doktorlarımızın, mühendislerimizin, yazılımcılarımızın gidişine kısacası beyin göçüne dur diyeceksek Saadet Partisi iktidarına ihtiyacımız var. İnşallah! Milli Görüş Hareketinin çıkış noktası Konya’mızda; 1969 yılında olduğu gibi, 1989 yılında olduğu gibi ülkemizi faizci, kapitalist, Avrupa Birlikçisi, vergi koymaktan ve borç almaktan başka bir şey düşünmeyen; milli ve manevi değerlerimizi örselemekten başka bir şey bilmeyen bu zihniyetten kurtarmak için işaret fişeğini tekrar ateşleyeceğiz. Her zaman söylediğimiz gibi; işi ehline vereceğiz. Liyakatli insanları işbaşına getireceğiz” şeklinde konuştu.

SAADET KONYA’DA 3 ADAYINI AÇIKLADI

“Bu manada Konya teşkilatları olarak; şehrimizi ve ilçelerimizi en güzel şekliyle yönetecek adayları belirlemek için çalışıyoruz” diyen Saydam, konuşmasını şu cümlelerle noktaladı: “Bugün inşallah 3 ilçemiz için belirlediğimiz adaylarımızı sizlerin ve basınımızın huzurunda kamuoyuna açıklamış olacağız. Ve peyderpey önümüzdeki günlerde diğer adaylarımızı ve Büyükşehir Adayımızı da açıklamış olacağız. Ve yola revan olacağız. Bu noktada teşkilatlar olarak hepimize çok büyük vazifeler düşüyor. İlçe ilçe, mahalle mahalle, ev ev dolaşacağız ve anlatacağız. Vatandaşımız hala narkozun etkisinde. Ve uyanmasın diye besleme medya, besleme televizyonlar, yazarlar, çizerler, sahte hocalar tarafından narkozlanmaya devam ediliyor. Evet, Mecliste vekillerimiz sarsıyor ama 22 yıllık narkozdan uyandırmak öyle kolay değil. İnsanımızın uyanabilmek için daha çok sarsılmaya ihtiyacı var. İşte bunun için; bugünden tezi yok. Daha çok çalışacağız ve daha çok kişiye ulaşacağız. Peki ne anlatacağız? Ne mi anlatacağız! AK Parti’nin insanımızı nelerle kandırdığını anlatacağız. Önümüze neleri koyduğunu, yanlışlarını nelerle örttüğünü anlatacağız. İnsanımıza sağ gösterip nasıl sol vurduklarını anlatacağız. Faiz konusunda, Filistin konusunda, dindarlık konusundaki samimiyetsizliklerini anlatacağız.

Gelişlerine bakın! Milli Görüş’ü referans göstererek ilk önce yıllarca köy köy, kasaba kasaba dolaşarak oluşturduğumuz seçmenimizi çalarak başladılar işe. İlk uyutma burada başladı. Simit hesabı yaparak başladıkları iktidarlarının sonunda vatandaş simit bile alamaz hale geldi. Bunları anlatacağız. Yasaklar, yolsuzluklar ve yoksullukla mücadele edeceğiz diye çıktıkları yolda nasıl yasaklı hale geldiğimizi, yolsuzlukların hayatın bir parçası haline geldiğini ve insanımızın büyük bir çoğunluğunun yoksulluk sınırı altında yaşadığını anlatacağız. Dindar nesil yetiştireceğiz diye başladıkları iktidarlarında, televizyon ekranlarında utanmadan sıkılmadan gözümüzün içine baka baka rakı fabrikalarını ve rakı çeşidini nasıl artırdıklarını anlattıklarını anlatacağız. Seçimden önce Mısır’daki Sisi’nin İstanbul seçimleri ile ne alakası varsa ‘bu seçimde Sisi’yi mi seçeceğiz, Binali Yıldırım’ı mı seçeceğiz’ deyip seçimden sonra Sisi’yle nasıl kucaklaştıklarını anlatacağız. Kürsünün ardına geçince, mikrofonu görünce Faiz ile ilgili nas var, faizi yükseltemeyiz deyip; vatandaşımızın hemen hemen hepsini faizcilerin, tefecilerin kucağına nasıl ittiklerini anlatacağız. IMF’ye borcumuz yok deyip sanki tek tefeci IMF’ymiş gibi gösterip Uluslararası tefecilerden yüksek faizle nasıl borçlandırıldığımızı ve iktidarları boyunca katlayarak gelen borçları ve hakkında ‘nas var’ diye diye ödediğimiz faizleri anlatacağız. Vatandaşa gelince vergileri, harçları 2 katına çıkarmaktan çekinmediklerini, bazı vergileri 2 defa almaktan bir beis görmediklerini ama söz konusu kumarcılar, şans oyunları olunca onlara uygulanan vergileri nasıl yarıya indirdiklerini anlatacağız.

Lafa gelince Filistin – Kudüs laflarını ağızlarından düşürmediklerini ama icraata gelince nasıl terör devleti İsrail’e giden gemileri, yiyecekleri, giyecekleri, petrolü durdurmadıklarını, İsrail her gün Gazze’yi bombalarken hiçbir önlem almadıklarını ilişkileri bile dondurmadıklarını anlatacağız. Bu iktidarın hiçbir konuda samimi olmadığını ve bunlara mecbur olmadığımızı anlatacağız. Bu kadar imkânın içerisinde, çözümsüz olmadığımızı ülkenin çözülmeyecek hiçbir probleminin olmadığını, çarenin Saadet Partisinde olduğunu anlatacağız. Vatandaşımızın yanında olduğumuzu, onların desteğiyle bizim de gayretimizle inşallah yaşanabilir şehirler, yaşanabilir bir Türkiye’yi inşa edeceğiz. Bugünkü iktidarın yaptığı gibi batının eline bakan, batıdan medet uman bir ülke değil, geçmişe olduğu gibi dünyaya hak ve adaleti tesis edecek Yeniden Büyük Türkiye’yi hep birlikte yeniden ayağa kaldıracağız. Rabbim yardımcımız olsun.”

Saadet Partisi’nin Kulu Belediye Başkan Adayı Av. Semih Saraç, Saadet Partisi Seydişehir Belediye Başkan Adayı Harun Erkan, Saadet Partisi Altınekin Belediye Başkan Adayı Mimar Ahmet Develi oldu.

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum