Babacan: 2023 Türkiye için zor bir yıl oldu

Babacan: 2023 Türkiye için zor bir yıl oldu

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, sosyal medya hesaplarından paylaştığı videoda 2023 yılında ülkemizin yaşadığı zorluklara dair açıklamada bulundu.

Ülke olarak geçirdiğimiz her zorluğun üstesinden birlik ve beraberlikle geldiğimizi, umutsuz olmamız gerektiğini dile getiren Babacan, “2024’ün hepimiz için daha iyi bir yıl olmasını diliyorum” sözleriyle sosyal medya hesapları üzerinden paylaştığı videoda şu ifadelere yer verdi:

“Deprem bölgesine akın eden sivil-polis-asker gönüllüleri, madencilerimizi hatırlamamız gerekiyor”

“Söylemekte beis yok, 2023 üstesinden gelmesi zor bir yıl oldu. Ben de her yurttaşımız gibi 2023 yılındaki olumsuzluklardan nasibimi aldım ve bugün yol arkadaşlarını, en sevdiklerini, annesini babasını kaybetmiş bir arkadaşınız, bir dostunuz, bir kardeşiniz olarak buradayım, karşınızdayım… Fakat, enkaz altında kalanları çıkartmak için çaba gösteren gençleri, kadınları, yaşlıları da hatırlamamız gerekiyor. Yurdun dört bir yanından su şişelerini, yiyecekleri, montları, battaniyeleri kolilere yerleştiren; futbolcusundan öğrencisine, oyuncusundan bekçisine, yardım için sıraya girenleri hatırlamamız gerekiyor. Deprem bölgesine akın eden sivil-polis-asker gönüllüleri, madencilerimizi hatırlamamız gerekiyor. Gecesini gündüzüne katan sağlık çalışanlarımızı, kovulma pahasına işini gücünü bırakıp insanlara erzak taşıyan motokuryeleri, kazanlarını kepçelerini alıp insanlara yemek vermek için yollara düşen aşçılarımızı hatırlamamız gerekiyor. Onları unutmadık değil mi?”

“Buradayız, burada olmaya da devam edeceğiz!”

“Çünkü arkadaşlar biz, zor günde nasıl toplum olarak birbirimize kenetlendiğimizi, işte o 6 Şubat depremlerinde gayet iyi gösterdik. Sınavdan kalan iktidardakiler oldu. Harekete geçemeyen, kilitlenen, o ilk 48 saat, ilk 72 saat hiçbir şey yapmadan sadece olanı izlemek durumunda olan iktidar oldu. Vatandaşlarımız depremin ilk dakikalarından itibaren harekete geçtiler. Beklemediler onu bunu. Ve değerli arkadaşlarım, biz, hiçbir duygu barındırmayan çehreleriyle, insanlar enkaz altındayken kameraya kin kusanlardan ibaret değiliz. Bu ülke böyle bir ülke değil. Pişman olması gerekenler bizler değiliz. Bizler, ülkemizin bir olan, beraber olan, birbirine destek veren insanları olarakburadayız, burada olmaya da devam edeceğiz! Onlara inat, buradayız!”

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.