Almanya Ulaştırma Bakanı, Trenlerde Yolculara Ücretsiz İnternet Hizmeti İstedi

Almanya Ulaştırma Bakanı, Trenlerde Yolculara Ücretsiz İnternet Hizmeti İstedi

Almanya'da otobüslerin şehirler arası ulaşıma açılmasının ardından demir yolları ve otobüs şirketleri arasındaki yolcu rekabeti artarken, Federal Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt (CSU) yeni bir çıkış yaptı. Trenleri yolcular için...

Almanya'da otobüslerin şehirler arası ulaşıma açılmasının ardından demir yolları ve otobüs şirketleri arasındaki yolcu rekabeti artarken, Federal Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt (CSU) yeni bir çıkış yaptı. Trenleri yolcular için daha cazip hale getirmek isteyen Dobrindt, yolculara ücretsiz kablosuz internet (wlan) hizmeti sunulmasını talep etti. Dobrindt, "Trenler dijital çağa uygun olmalı. Bu potansiyali sonuna kadar kullanmak için modernleştirme atağına geçmeliyiz. Tren istasyonları ve hızlı trenler de bunun bir parçasıdır.'' şeklinde konuştu.

Ücretsiz wlanın, yolcular için güzel bir hizmet olacağından hiç şüphe yok, fakat yolcu kazanma konusunda ne kadar etkili olacağını zaman gösterecek. Bununla birlikte Alman Demiryolları (DB) yetkililerinin, yolcuların pek konforlu olmasa da giderek neden daha fazla otobüs yolculuğunu tercih ettiğini düşünmeleri gerekiyor. Her şeyden önce ulaşım şirketinin bilet fiyat politikasını gözden geçirmesinden fayda olabilir. Zira son on yılda tren biletlerine her yıl istisnasız zam yapan DB'nin trenleri ile yolculuk yapmak insanlara pahalıya gelmeye başladı.

Şu an yaklaşık 400 kilometre mesafedeki Münih ve Frankfurt arasını DB'nin ICE hızlı trenleri ile gidebilmek için (tek yön) bir yolcu yaklaşık 100 Euro ödemek zorunda. Bu hattı otobüs firmalarıyla ise 16 Euro'dan başlayan fiyatlarla gidebilirsiniz. Aynı trenle Berlin'den Münih'e (600 km'lik) gitmek için ise yaklaşık 130 Euro ödemek zorunda kalıyorsunuz. Bu hattı otobüs ile en fazla 30 Euro'ya gidebiliyor yolcular. Yine Fransa'daki yolcular Almanya'ya kıyasla daha ucuza seyahat edebiliyor.

Örneğin 460 km mesafeli Paris - Lyon hattını yolcular TGV hızlı treniyle tek yöne 73 ila 95 Euro karşılığında gidebiliyor. Ya da 660 km mesafeli Paris - Toulouse'u 93 ila 106 Euro arasında bir fiyatla gitmek mümkün. Durum böyle olunca Alman Demiryolları yetkilileri fiyat politikalarını tekrar gözden geçirmeli. BahnCard uygulaması bunun için ilk adım oldu muhakkak. Ancak yetersiz. Bununla birlikte BahnCard 25 sahibi yolcular, biletlerini erken rezerve ederse günler, haftalar öncesinden uygun bilet alabilir.

Yine tek yön gidecek yolcuların koltuk rezervasyonu için 4 Euro 50 Cent ödemeleri de yolcuları bir kez daha düşündürüyor. Buna ek olarak trende belki ücretsiz küçük ikramlarla yolculara jestler yapılabilir. Sürekli trenle yolculuk yapan biri olarak, yolculuğun rahat ve güvenli olduğunu söyleyebilirim, sadece fiyat konusunda bazı çalışmaların yapılması gerekiyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.