Zaman gazetesine kayyum atandı

Zaman gazetesine kayyum atandı

İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine Zaman gazetesine kayyum atanmasına karar verdi

Bir süredir kayyum atanacağı yönünde hakkında haberler çıkan Zaman gazetesine kayyum atandı. Kayyum kararını İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği aldı. Kayyumların yönetimi devralmak üzere polis eşliğinde gazeteye doğru yola çıktığı da gelen bilgiler arasında.

SEVGİ AKARÇEŞME: BELKİ BUGÜN SON GAZETEMİZİ ÇIKARACAĞIZ

AK Parti hükümeti ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yaklaşık iki yıldır "paralel devlet yapılanması", "Fethullah Gülen Terör Örgütü-FETÖ" iddiaları eşliğinde suçladığı Gülen cemaatinin bünyesindeki en köklü yayın organı olan Zaman gazetesinin çalışanları kayyum atandığı haberlerini doğruladılar. Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Sevgi Akarçeşme, Nazlı Ilıcak'ın Periscope'tan yaptığı canlı yayında, "Belki bugün son gazetemizi çıkaracağız." dedi.

"NEDEN EL KONDUĞUNU BİLMİYORUZ"

Gazetenin yazarlarından Ahmet Turan Alkan da "Neden el konacağına dair henüz bir bilgi bize gelmedi" diye konuştu.

Twitter fenomeni Fuat Avni, dün akşam yaptığı paylaşımda, Zaman Gazetesi'ne kayyım atanması için talimat verildiğini iddia etmişti.

Zaman gazetesine kayyum atanmasıyla ilgili konuşan Zaman Gazetesi Genel Müdürü Abdülhamit Bilici de "Sağduyulu ve demokrat herkesi medya özgürlüğüne ve Zaman Gazetesine sahip çıkmaya çağırıyorum." dedi.

Kararın ardından karara tepki gösterenler Zaman gazetesinin önüne gelmeye başladı.

KAYYUM NEDİR?

Belli bir malın yönetilmesi veya belli bir işin yapılması için görevlendirilen kimselere kayyum denir. Kayyum da vasi gibi vesayet organlarından birisidir. Ancak vasi vesayet altındaki kimsenin hem kendisini gözetlemek, hem de mal varlığını yönetmek ve hukuki işlemlerde onu temsil etmek üzere atandığı halde, kayyum sadece belirli işleri görmek veya mal varlığını yönetmek için görevlendirilir.

Usülsüzlük yapıldığı iddiasıyla özel kurumlara, şirketlere, devletin el koyduktan sonra atadığı yöneticiye kayyum denir. Kayyum'un görevi şirket ya da kuruluşu yönetmek, suç unsuru mahkeme kararı ile sabit olana kadar ya da suçlamalardan söz konusu şirket ya da kuruluş aklanana kadar kurum ya da şirketi idare etmektir. Bu kapsamda her türlü kararı alarak uygulamak, yeni yönetim belirlemek, suçlamalara konu olan faaliyetler varsa bunları sonlandırmaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum