Yokuş’tan memurlara ek zam talebi

Yokuş’tan memurlara ek zam talebi

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, memurlara 2021 yılının ilk altı ayı için öngörülen yüzde 3'lük zammın yarıdan fazlalısının ocak ayında eridiğini belirtti.

Memur maaşlarına ilave zammın yapılması gerektiğini ifade eden Yokuş, “2021 yılı için memur ve emeklilere reva görülen bu zammın hiçbir mesnet ve karşılığı bulunmamaktadır. Memurlarımız sadece hakkı olanı istiyor, millî gelirden payına düşeni istiyor; sözün özü adalet istiyor” dedi. İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, memur ve emeklilerin yaşadığı sorunları meclis gündemine taşıdı. Geçtiğimiz günlerde Türkiye Kamu-Sen’in yüksek istişare toplantısı sonrası açıkladığı bildirideki taleplerini dile getiren Yokuş, şunları söyledi: “Devletimizin olmazsa olmazı kamu çalışanlarımız ekonomik ve sosyal yönden oldukça büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Özellikle son bir yıldır yaşanan pandemi süreci toplumun diğer kesimlerinde olduğu gibi, kamu çalışanlarımızda da büyük sıkıntılara sebep olmuştur. Türkiye KAMU-SEN Yüksek İstişare Kurulu madde madde şu taleplerde bulunuyor: Covid-19 salgını tüm hızıyla sürerken salgına karşı insanüstü mücadele veren, başta sağlık çalışanları olmak üzere kamu çalışanları maddi ve manevi olarak desteklenmelidir. Ekonomik gerçekler dikkate alındığında memur maaşlarına ilave zam yapılmak zorundadır. Hâlihazırda açıklanan resmî enflasyonun yüzde 14'leri aştığı 2020 yılında memur maaşları enflasyon farkı dâhil yalnızca yüzde 9,8 oranında artmıştır. Yaşadığımız pandeminin de etkisiyle gıda fiyatlarındaki artış yüzde 21'leri aşmıştır. Aylığın zorunlu harcamaları aynı oranda yükselmiştir. Buna bağlı olarak kamu çalışanlarının ve emeklilerin alım gücü son bir yılda yüzde 11 düşmüştür”

TATMİNKÂR BİR MAAŞ ARTIŞI ZORUNLUDUR”

2021 yılında memur maaşlarına yalnızca yüzde 3+3 zam yapılması kararlaştırıldığını hatırlatan Yokuş açıklamalarını şöyle sürdürdü: “2021 yılı için memur ve emeklilere reva görülen bu zammın hiçbir mesnet ve karşılığı bulunmamaktadır. Gerek ekonomik gerçekler gerekse resmî tahminler göz önünde bulundurulduğunda 2021 yılı için memur ve emeklilere yapılması kararlaştırılan yüzde 3+3 zammın güncellenmesi ve geçmiş dönem kayıplarını da karşılayacak şekilde tatminkâr bir maaş artışı yapılması zorunludur” Kamudaki her türlü ayrımcılığın bir an önce sonlandırılması gerektiğini de ifade eden Yokuş, “Evrensel sendikacılığa uygun, uluslararası sözleşmelerde tanınan hakları içeren adil, demokratik ve çağdaş bir sendika ve toplu sözleşme kanunu istiyoruz. Vergi adaletsizliğinin çözülmesi, 3600 ek gösterge uygulamasının tüm memurları kapsayacak şekilde genişletilerek hayata geçirilmesi, bütün ek ödemelerin emekli maaşı hesabına esas alınması, kamuda liyakatin geçerli olması, mülakat uygulamasına son verilmesi, bütün güvencesiz, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi olmazsa olmaz taleplerimizdir. Vergi adaletsizliği son bulmalıdır. Özellikle, yönetici atamalarında yazılı sınava dayalı, adil, şeffaf ve tarafsız bir sistem oluşturulmalı, kamuya personel alımlarında mutlak surette yazılı sınava itibar edilmeli, taraflı değerlendirmelere açık sözlü sınav uygulamalarından bir an önce vazgeçilmelidir” şeklinde konuştu. Siyasi iktidarın memurların taleplerine sessiz kalmaması gerektiğine vurgu yapan İYİ Parti’li Yokuş, " 2021 yılı için memurlara yüzde 3+3 artış öngörülmüştü. İlk altı ay için öngörülen yüzde 3'lük zammın yarıdan fazlası ocak ayında erimiştir. Ocak ayı enflasyonu yüzde 1,63 oranında gerçekleşmiştir. Aslında, memurlarımız sadece hakkı olanı istiyor, millî gelirden payına düşeni istiyor; sözün özü adalet istiyor. Kamuda ayrımcılık sonlansın, atamalara liyakat gelsin ve tekrar ediyorum, on sekiz yıllık AK Parti iktidarında bu talepler bugüne kadar karşılanmadı, artık karşılansın isteniyor” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum