YKS'ye gireceklere uyarı

YKS'ye gireceklere uyarı

Konya Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, hafta sonu gerçekleşecek olan Yükseköğretim Kurumları sınavına girecek olan öğrencilere herhangi bir aksaklık yaşamamaları için uyarılarda bulundu

Üniversite hayali kuran yüzbinlerce öğrenci bu hafta sonu Yükseköğretim Kurumları Sınavına girecek. Ancak yapılacak küçük bir hatanın öğrencilerin yıllarca verdiği emekleri boşa götürmemesi için Konya İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, sınav öncesinde uyarılarda bulundu.
Öğrencilerin 12 yıllık emeklerinin karşılığı olan YKS Sınavında başarılı olmaları için Konya Emniyet Müdürlüğü olarak asayiş, güvenlik ve trafik yönünden gerekli bütün önlemlerin alındığını söyleyen Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, özellikle öğrencilerin sınava yetişmeleri için trafik ekiplerinin ana arterler başta olmak üzere sınavların yapılacağı okullar civarında duyarlı ve dikkatli olacaklarını ve asayiş ekiplerinin de öğrencileri sınava yetiştirmek için gerekli bütün yardımlarda bulunacaklarını bildirdi.
“SINAV YERİNE GİTMEK İÇİN EVDEN DAHA ERKEN SAATLERDE ÇIKILMALI”
Yetkililer, sınav saatinde okul güzergâhlarında normalin üzerinde bir yoğunluk olacağı için öğrencilerin yola daha erken saatlerde çıkarak herhangi bir aksilik yaşamamaları konusunda uyarılarda bulundu. Ayrıca sınav dönemlerinde üniversite girişlerinde oluşan yoğunluğun yaşanmaması için üniversite yerleşkelerinin tüm kapılarının girişlere açık olacağı kararlaştırıldı.
Öğrencilerin aksaklıklar yaşayarak emeklerinin boşa gitmemesi için uyarılarda bulunan Emniyet yetkilileri, bir gün öncesinden sınav için gerekli olan kimlik ve sınav giriş belgesini hazırlamaları, sınava girecekleri okulların yerinden emin olmaları ve ÖSYM Başkanlığının duyurmuş olduğu, adayın Sınava Giriş Belgesi ile sınav kılavuzunda da belirtilen her türlü yasaklı materyalin sınav binasından içeri girmesinin yasak olduğunu ifade edirek, bina girişinde üst araması esnasında bu materyallerin adayların üzerinde olmaması için her türlü tedbir alınacağı, bina girişinde üst araması yapacak olan Emniyet görevlilerinin konu üzerinde uzman ve eğitim almış personel olduğu bildirildi.
“SINAV GÜNÜ VE ÖNCESİ GÜRÜLTÜDEN KAÇINILMALI”
Ayrıca vatandaşlara da uyarılarda bulunan yetkililer, Cumartesi ve Pazar günü yapılacak olan YKS sınav öncesi ve sınav saatinde yüksek sesle müzik yayını, gece geç saatlere kadar düğün merasimleri, yine gündüz saatlerinde iş makinalarının okul çevrelerinde çalışması gibi olumsuzluklarda vatandaşların çok dikkatli olmalarını gerektiğini ifade etti.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.