YKS'nin Alan Yeterlilik Testi oturumu sona erdi

YKS'nin Alan Yeterlilik Testi oturumu sona erdi

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) "Alan Yeterlilik Testi" oturumu tamamlandı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ikinci oturumu olan AYT, 13.15'te sona erdi. Okul önünde sosyal mesafe kuralına uymayarak çocuklarını bekleyen aileler polisler tarafından uyarıldı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) ikinci oturumu olan AYT bugün saat 13.15’te sona erdi. Okul önünde sosyal mesafe kuralına uymayarak çocuklarını bekleyen aileler polisler tarafından uyarıldı. Sınavdan çıkan öğrenciler ailelerine sarılarak sınavın stresinden kurtulmanın mutluluğunu yaşadı. Sınavı iyi geçen öğrencilerin yüzleri gülerken, kötü geçenlerin ise morallerinin bozuk olduğu görüldü.

Sınava giren öğrencilerden Yakup Gitmez, “Sınav zordu. Sosyal bilimler ve Türkçe iyiydi de matematik baya zordu. Matematikte zorlandık. 12. sınıfın 2. döneminden soru çıkmadı. Yine de sınav okulda gördüğüm sınav gibi kolay değildi. Bize söyledikleri gibi değildi bakınca bir şok olduk yani. Ben polislik istiyorum onun için 4 yıl istiyorum. Zaten 4 yıllık istediğim için AYT’ye girdim. Milli savunmaya da girdim Allah’ın izniyle artık hangisi olursa” dedi.

Sınavdan çıkan bir diğer öğrenci Merve Arslantüre ise, “Sınav beklediğimden kolay geçti. Sorular orta dereceydi bence olması gerektiği gibiydi. Kolay sorular vardı ama eleyici sorular da vardı. Sorular beklediğim yerden geldi ama konular çıkarıldığı için bazı konuların yoğunluğu daha fazlaydı. Ama güzeldi memnunum. Ben diş hekimliği istiyorum. İstanbul Üniversitesi falan istiyorum” diye konuştu. 

Öğrencilerden Soner Terkeş de, sınavının güzel geçtiğini belirterek, tüm öğrencilere başarılar diledi. Terkeş, "İnşallah hayırlısı ile sınavı başarıyla kazanacağız. Hedefim tıp fakültesini kazanmak. Hem çalışıp hem de okumak istiyorum. İnşallah emeğimizin karşılığını almaya çalışacağız. Üniversiteye girmek çok güzel ve inşallah emeğimizin karşılığı alırsak üniversiteyi kazanabilirsek daha mutlu olacağız. " diye konuştu. 

Öğrencilerden Can Çöğen ise, "Sınavım normale göre başarılı geçti. Yapamadığım sorular oldu ama genelde kolaydı. Sağlık açısından da sosyal mesafe kuralları çok iyiydi ve koronavirüs tedbirleri başarılı olarak sınavda alınmıştı. Hedefim pilot olmak ve Özyeğin Üniversitesini kazanmak istiyorum." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.