Yılbaşında gidebileceğiniz dünyanın en iyi 8 şehri

Yılbaşında gidebileceğiniz dünyanın en iyi 8 şehri

Dünyanın pek çok yerinde, yeni yıl kutlamaları için hazırlıklar Aralık ayı ortalarında başlar.

Dünyanın pek çok yerinde, yeni yıl kutlamaları için hazırlıklar Aralık ayı ortalarında başlar. Peki 31 Aralık gecesi saat 12 yi gösterdiğinde, yılbaşı kutlaması için en iyi yer neresidir? Göz kamaştırıcı havai fişek gösterileri, tüm gece sabaha kadar süren partiler ve yılbaşı ertesi günü de devam eden etkinlikleriyle,  dünyanın en iyi yeni yıl kutlamalarının yapıldığı 8 yeri sizler için sıraladık.

 

8. Berlin, Almanya

 

Almanya’nın başkenti Berlin; 1989 yılında Berlin duvarının yıkılmasından bu zamana kadar, her yıl yapmış olduğu açık hava yılbaşı kutlama partileriyle ünlenmiştir. Yılbaşı günü bir milyondan fazla insan, Brandenburg kapısından başlayarak bu alanı doldurmaktadır Bu alanda içecek ve yiyeceklerin satıldığı pek çok çadır bulunmaktadır. Gece yarısı havai fişek gösterilerini takiben, her tür dans klüplerinin düzenledigi, yılbaşı partilerine giderek kutlamaların keyfini çıkarabilirsiniz.

 

7. Hong Kong

 

Hong Kong'da, dünyadaki en iyi havai fişek gösterilerinden birini izleyebilirsiniz. Victoria Limanı üzerinde yapılan sekiz dakikalık muhteşem ışık ve ses gösterisi ardından, gece yarısı tıpkı Times Meydanı’ndaki gibi geri sayımı sahip, Yılbaşı topunu bırakmayı içeren inanılmaz bir gösteriyle karşılaşacaksınız. Şovu görmek için iyi bir yer bulmak istiyorsanız, yeni yıl başlamadan en az sekiz saat önce gelmeyi unutmayın. En güzel manzaraları suda teknede görebilirsiniz. Ancak teknede olma imkanınız yoksa, Tsim Sha Tsui civarında ki Yıldızlar Caddesi veya Lan Kwai Fong bölgesindeki barlar yılbaşı kutlaması için harika yerlerdir.

 

6. Cape Town, Güney Afrika

 

Cape Town, yeni yıla dünyadaki en muhteşem doğal güzelliklerden birinin üstünde girme şansını sunuyor. Yılbaşını kutlayanlar; Victoria ve Alfred rıhtımındaki kesintisiz havai fişek gösterisi manzaralarının keyfini çıkararak, gece saat 12: 30'a kadar Table Dağ'ının üstündeki Yılbaşı partisine katılabilirsiniz. Gecenin ilerleyen saatlerinde canlı bir müzik konserine veya parlak ışık gösterilerilerinin yapıldığı bir başka eğlenceye gidebilirsiniz. Yılbaşı günü ve ertesi, yüzlerini beyaz boya ile boyamış şarkı söyleyerek dans eden 10.000 kişilik grubun geçit törenini izlemekte harika olabilir.

 

5. Paris, Fransa

 

Paris'te, ikonik Eyfel Kulesi'nde ki şaşırtıcı ışık şovu ve çarpıcı havai fişek gösterisini izleyerek ya da Seine nehrinde, yılbaşı gecesi, tekne turlarından birine binerek romantik bir yılbaşı geçirebilirsiniz. Yılbaşı günü, zarif bir Fransız restoranında gurme yemekleri yiyebilir  veya Champs-Élysées bulvarında, binlerce kişinin şampanya ile kutladığı geceye siz de dans ederek katılabilirsiniz.

 

4. Rio de Janeiro, Brezilya

 

Rio Karnavalı ile iyi bilinen Brezilya'nın kültür başkenti Rio de Janeiro, kentin ünlü Copacabana plajında düzenlenen yeni yıl kutlamalarıyla da adından söz ettiriyor. Partide, sahil boyunca ayarlanmış dev sahneler, gösterişli karnaval stili kostümler, latin müziği, geleneksel dans gösterileri ve akşam boyunca konukları ağırlayan, fuar alanlarının bulunduğu, geniş bir sahne bulunmaktadır. İki milyondan fazla insan; önümüzdeki yıl bol şans getireceğine inanılan, beyaz renge bürünerek orayı dolduruyor. Sahilde içkilerini yudumlayanlar, samba dansı yaparlar ve denizlerin tanrıçası Yemanja'ya hediye olarak okyanusun içine bir avuç çiçek fırlatırlar. Yeni yıla geri sayım sırasında, teknelerden atılan, okyanusta binlerce göz kamaştıran havai fişek gösterisi başlar. Farkli bir yılbaşı kutlaması için ideal bir yer olabilir.

 

3. Londra, İngiltere

 

Londra'da yeni yıl, Thames Nehri kıyısında 200.000'den fazla ziyaretçi ile birlikte Big Ben'in çanları eşliğinde görkemli bir ışık şovuyla kutlanmaktadır. Kentte yılbaşı günü ve ertesi,kutlamalar kalabalık çeşitli yürüyüş gruplarıyla dolu, uzun bir geçit töreni, rengarenk kostümlü dansçılar ve kraliçenin atlarının bir gezintisiyle devam etmektedir. Şenlikleri görmek için en iyi noktalar Victoria Embankment, Waterloo veya Westminster köprüleri üzerindedir. Suyun üzerinde ise, Thames akşam yemeği teknesine binerek yılbaşı gecesinin keyfini çıkarabilirsiniz.

 

2. Sidney, Avustralya

 

Her yıl bir milyondan fazla insan bir araya gelerek, Sidney limanındaki nefes kesici havai fişek gösterileri eşliğinde, yeniyılı kutlamaktadır. Bu muhteşem gösteriyi seyretmek için, teknelere binebilir veya civarda bulunan birçok kıyı restoranında rezervasyon yapabilirsiniz. Bunun yanısıra Opera binasındaki La Bohème galasına katılabilir veya Kraliyet botanik bahçelerine gidebilirsiniz. Ayrıca yerlilerin sigara içme törenleri, mini ışık şovları ve ışıklı bir teknenin geçit törenini görebilirsiniz. Dilerseniz gecenin ilerleyen saatlerinde Bondi plajında düzenlenen büyük dans partisine giderek eğlenmeye devam edebilirsiniz.

 

1. New York, Amerika Birleşik Devletleri

 

Times meydanındaki yeni yıl kutlaması, kristal küre şeklindeki büyük yılbaşı topunun düşmesi ve etrafa saçılan konfetilerle ünlüdür. Her yıl büyük güvenlik önlemleri alınarak düzenlenen bu açık hava partisine, bir milyondan fazla kişi katılır. Müzik eşliğinde, neon ışıkları ve havai fişek gösterileriyle meydanın atmosferi muhteşemdir. Bu manzarayı seyretmek için, kalabalığı veya uzun süre soğukta beklemeyi sevmeyenlerdenseniz, şehrin en üst kattaki bar ve kulüplerinde rezervasyon yaptırabilirsiniz. Denizdeki teknelerden birine binerekte, kentin ışıl ışıl yılbaşı akşamı  manzarasını ve gösterileri izleyebilirsiniz.

Bu harika şehirlere gitmek, görmek için indirimli uçak biletlerinizi adresinden sorgulayabilirsiniz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.