‘Yetkili olmasakta etkili sendikayız’ 

‘Yetkili olmasakta etkili sendikayız’ 

Türk Diyanet Vakıf Sen Konya genişletilmiş İstişare toplantısı yapıldı

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal ile Genel Başkan Yardımcıları Kadir Şahin ve Nadir Baylar’ın da katıldığı Konya genişletilmiş işyeri ve ilçe temsilcileri istişare toplantısına Konya Şube Başkanı Hüsamettin İğdi, Yönetimi, kadın komisyonu, ilçe ve işyeri temsilcileri katıldı

Türk Diyanet Vakıf Sen Konya genişletilmiş İstişare toplantısında açılış konuşmasını Konya Şube Başkanı Hüsamettin İğdi yaptı. Başkan Hüsamettin İğdi, Genel Başkan Nuri Ünal ve bütün katılımcılara ayrı ayrı teşekkür ederek, Konya Şubesinin faaliyetlerini anlattı. Geçen yıla göre üye sayılarını artırdıklarını dile getirdi. Sadece üyelerinin değil, Konya’da çalışan bütün personelin dertleriyle imkânlar ölçüsünde ilgilendiklerini dile getirdi. Türk Diyanet Vakıf-Sen’in çalışmalarını anlatarak, desteklerini istediklerini belirtti. En kısa sürede Konya’da yetkili sendika olmak için çalışmalarını yaptıklarını dile getirdi.

GEREKLİ BÜTÜN İŞLERİ YAPIYORUZ 

Ardından Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal,söz alarak şunları söyledi; Türk Diyanet Vakıf-Sen ve Türkiye Kamu-Sen önce ülkem anlayışıyla kurulmuş, ilkeli, kararlı, sorumlu ve ahlaklı bir sendikal anlayışın öncülüğünü yapmaktadır. Sendikal hareketi bir araç olarak görerek, Sevgili Peygamberimizin (sas) “Hayra vesile olan, hayrı yapan gibidir” sözü gereğince yapmaktayız. Atama, nakil, yer değişikliği gibi konularda liyakatin esas alındığı, hak edenin, hak ettiği yere kendi hakkıyla gelebileceği bir sistemin oluşmasına katkı sunmak istiyoruz. Diyanet çalışanlarının önder, öncü ve örnek anlayışı unutulmadan, hak ve menfaatlerinin korunması için gerekli işleri yapmaktayız. Bizim için kurumların yapısı önemlidir. Kurum yöneticilerinin eksiklikleri dile getirilirken, kırmadan, yıkmadan, yakmadan bize yakışan usul ve üslupla dile getiriyoruz.  Her ortamda üyelerimizin ve çalışanlarımızın haklarını koruyoruz. Yetkili sendika olamasak ta ETKİLİ bir sendikayız. Bize emanet edilen üyelikleri ve üyelerimizi zora sokacak, yüzlerini yere eğdirecek hiçbir yanlış işin içerisinde olmadık, Allah’ın izni sizlerin dua ve destekleriyle de yanlışların içerisinde olamayacağız.

-​3600 ek gösterge ile ilgili Türkiye Kamu-Sen olarak gerekli hazırlıkları yıllar öncesinden yaparak ilgilileri sunduk. Bir an önce bütün kamu çalışanlarının memnun olacağı düzenleme yapılmalıdır. -​4/B Sözleşmeli çalışanlar bir an önce kadroya alınmalıdır. Çalışanlar mahkeme kapılarına gönderilmemelidir. Banka promosyonu ile ilgili Sendikamızın açtığı davanın kazanılması sonucunda çalışanlarımızın alacakları promosyon miktarları artmıştır. Amir memur ilişkileri mobing olmadan, insanlık onuru korunarak yerine getirilmedir.

-​Kur’an Kursu Öğreticilerimizin unvanı şartları tutanların Kur’an Kursu Öğretmeni olarak değiştirilmelidir. MBSTS kaldırılmalıdır. Lojmanı olmayan camilere TOKİ tarafından lojman yapılmalıdır. Gibi konuların çözümü için Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak yılmadan, yorulmadan çalışyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Konya Şubemize gayretli çalışmalarından dolayı Başkan Hüsamettin İğdi, yönetim kurulu na ve tüm üyelerine teşekkür ediyorum.”dedi. Protokol konuşmalarının ardından üye sayılarını artıran ilçe temsilcilerine plaketleri verildi. Toplantı sonunda  Genel Başkan Nuri Ünal ve Genel Başkan Yardımcıları temsilcilerin görüş ve önerilerini dinledi.

HABER MERKEZİ 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.