TOGG sayesinde Türkiye bunu başardı! 600 bin TL'lik çıkış

TOGG sayesinde Türkiye bunu başardı! 600 bin TL'lik çıkış
Türkiye'nin yerli otomobil markası TOGG sadece ekonomik olarak değil birçok alanda ülkeye büyük katma değer sağladı. Ülke bu seviyeye yükselmeyi başardı ve her şey 600 bin TL ile oldu

Türkiye'nin yerli ve milli otomobili TOGG T10X ilk çıktığı günden beri vatandaşın yoğun ilgisini üzerine çekmeyi başardı. SUV tipi model olan T10X iç hacmi, donanımı ve konforuyla yüksek araç sevenlerin vazgeçilmezleri arasına girdi.

togg-3-1.webp

T10F modeli ise sedan sınıfında araç arayanların yerli alternatifi oldu. Menzili ve donanımıyla rakiplerinden daha uygun fiyatlara satılan T10F satış rekorları kırdı. Üretim adediyle ülkenin başarısını da artıran TOGG bu verilerle katkısını kanıtladı.

togg-222-1.webp

1,5 MİLYONA YAKIN ÜRETİM ADEDİNE ULAŞTI

Uluslararası Motorlu Araç Üreticileri Örgütü (OICA) verilerine dayanan araştırmaya göre, 2025 yılında dünya genelinde yaklaşık 100 milyon motorlu araç üretildi. Ülkelerin üretim performanslarını karşılaştıran araştırmada Türkiye, 1,4 milyon adedi aşan üretimiyle ilk 20 ülke arasında yer aldı. Türkiye, 2025 yılında toplam 1 milyon 419 bin 464 araç üreterek dünya sıralamasında 13'üncü basamakta yer aldı. Üretimini bir önceki yıla göre yüzde 4 artıran Türkiye, Kanada, Endonezya, Slovakya, Rusya, İngiltere, Malezya ve Polonya'yı geride bıraktı. Türkiye'nin hemen üzerinde 1 milyon 452 bin 776 araçla Çekya, 1 milyon 455 bin 569 araçla Tayland ve 1 milyon 463 bin 991 araçla Fransa bulunuyor.

togg-111-1.webp

SATIŞ REKORU HEDEFLİYOR

Türkiye'nin sıralamasını yükselten başlıca etken ise TOGG oldu. Yerli ve milli imkanlarla Bursa Gemlik'te on binlerce adet üretilen TOGG, Türk otomotiv sektörünü güçlendirdi. 600 bin TL'ye sıfır faizli kredi avantajıyla ilk günden beri ilgiyi üzerine çeken TOGG, önümüzdeki süreçte ekonomik sınıftaki T6X modeliyle satış rekoru kırmayı hedefliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.