Yerli patent başvurularında artış oldu
Asan, Konya Sanayi Odasında (KSO) düzenlenen Hezarfen Patent Araştırma Projesi protokol imza töreni öncesinde düzenlenen toplantıda, açılış töreninde, projenin üçüncü uygulamasını Ankara dışında ilk olarak Konya'da gerçekleştirdiklerini belirterek, bu proje ile Konya'daki KOBİ'lerin sınai mülkiyet haklarını kullanarak inovasyon kapasitelerinin geliştirilmesinin hedeflendiğini bildirdi.
Proje kapsamında Konya'da bulunan firmalara yönelik patent, marka, tasarım konularında seminer ve çalıştay gibi etkinlikler düzenleyeceklerini bildiren Asan, bu etkinliklerde patent dokümanları kullanılarak teknoloji ve rakiplerin nasıl takip edileceği üzerinde durulacağını ifade etti.
Asan, projenin son dönemde ülkemizde sınai mülkiyet başvurularında yaşanan önemli artışların sürdürülebilir olması açısından önem taşıdığını dile getirerek, şunları kaydetti:
''Konya'da faaliyet gösteren KOBİ'ler başta olmak üzere ülkemizde tüm KOBİ'lerin bu hedefe ulaşmada önemli katkıları olacağına inanıyorum. Çünkü Konya sınai mülkiyet haklarına önem veren bir ilimiz. Geçtiğimiz yıl 81 il arasında Konya, patent ve faydalı model başvurularında 7. sırada yer almıştır. Yine son dönemde patent başvurularında da çok sevindirici gelişmeler yaşamaktayız. Dünyada patent başvurularındaki yıllık artış oranı yüzde 5'in altında iken ülkemizdeki yerli patent başvurularındaki artış oranı ise 2007 yılında yüzde 70 geçtiğimiz yıl ise yüzde 23 olmuştur.''
Küçük ve Orta Ölçekli Sanayii Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Başkan Vekili Mustafa Kaplan da 2009 yılında cansuyu kredilerinin hız kesmeden devam edeceğini söyledi.
İmalat dışı sektördeki KOBİ'lerin de KOSGEB desteklerinden yararlanabilmeleri için çalışmalar yapıldığını belirten Kaplan, ''3 milyar TL kredi hacmi oluşturmayı hedefliyoruz'' dedi. Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Yönetim Kurulu Başkanı ve KSO Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil de projenin TPE'nin KOBİ'lerde yenilikçi kültürün artırılmasına katkı sağlamak ve bu yenilikleri korumak için KOBİ'lerde fikri mülkiyet stratejisini oluşturmayı amaçladığını belirtti. Projenin Konya için önemine dikkati çeken Büyükhelvacıgil, ''Böyle önemli bir projenin Konya'da gerçekleştirilmesinden dolayı mutluluk duyuyoruz'' dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.