Yerli otomobil kaç para olacak?

Yerli otomobil kaç para olacak?

Türkiye’nin merakla banttan inmesini beklediği TOGG’la ilgili önemli bir açıklama geldi. TOGG’un fiyatı ne kadar olacak sorusuna Bakan Varank cevap verdi.

Türkiye’nin Otomobili Girişimi Grubu’nun çalışmalarıyla başlatılan Türkiye’nin yerli otomobili  TOGG projesiyle ilgili herkesin merak ettiği soru hakkında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’tan açıklama geldi.

Yetkili isimlerin açıklamalarıyla 2022 yılının sonunda seri üretime hazır hale geleceğini belirtilen TOGG’un satış fiyatının ne olacağını herkes merak ediyor.

TEKNOFEST'te bir konuşma yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yerli otomobil TOGG standında uğrayarak burada yerli araca dair önemli ifadelerde bulundu.

TEKNOFEST’te TOGG’un görsel açıdan çok büyük ilgi gördüğünü anlatan Bakan Varank "Ben alanda geziyorum,  Türkiye'nin otomobiline olan ilgi benden daha fazla. Kimse Bakan'a bakmıyor ama arabaya bakıyor. İnşallah orada da süreçler planladığımız şekilde devam edecek. Biz Türkiye'nin otomobili projesiyle dünyada değişen otomotiv endüstrisine Türkiye'nin bir cevabını vermiş oluyoruz" şeklinde mizahi bir çıkış yaptı.

Türkiye’nin TOGG’la birlikte otomotiv sektöründe ayrı bir boyuta geçeceğini belirten Varank TOGG projesinin belirlenen takvime göre gittiğini Araçların, 2022 yılının sonunda seri üretim bandından indirdiğinde tüm Türkiye'ye sunulacağını ileri sürdü.

"TOGG’UN FİYATI İÇİN ARKADAŞLAR SÖZ VERDİ"

Yapılan araştırmalara göre 2021 yılı sonunda Türkiye'de 750 bin araç satılması öngörüldüğünü ortay koyan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank ” 2 milyon araç üreten bir Türkiye'nin otomotiv endüstrisindeki dönüşümü yakalaması lazım. Bunu nasıl yapacak? Türkiye'nin otomobili ile yapacak. Biz geleceğin teknolojilerini bu otomobil projesi ile şu anda tasarlıyoruz, üretiyoruz, tedarikçilerimiz geleceğin otomobiline yönelik üretim yapma kabiliyetini kazanıyor" açıklamasında bulunu

Herkes merak ettiği “Yerli otomobil TOGG'un fiyatı ne kadar olacak?” sorusuna da cevap veren Varank  "Aracın fiyatı şu andan belli değil. Şunun sözünü veriyor arkadaşlar. Araç kendi sınıfında Türkiye'deki araçlarla yarışacak bir fiyattan piyasaya çıkacak "ifadelerini kullandı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.