Yerli koronavirüs aşısının ilk denemesi yapıldı

Yerli koronavirüs aşısının ilk denemesi yapıldı

Erciyes Üniversitesi son dakika olarak duyurdu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise, "Bugün Türkiye'de yerli aşımızın insan uygulaması, ilk defa başlamış oldu" dedi.

Koronavirüs aşı çalışmalarında Erciyes Üniversitesi’nde önemli bir aşamaya gelindi. Tamamen yerli olarak Erciyes Üniversitesi Aşı Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (ERAGEM) geliştirilen, Koçak Farma’da GMP şartlarında üretimi yapılan ve Sağlık Bakanlığı tarafından desteklenen ERUCOV-VAC inaktif aşı adayının AR-GE çalışmaları tamamlandı.

UYGULAMADA NAZİF DURNA GÖNÜLLÜ OLDU

Uygulama için gönüllü olan Nazif Durna, aşı çalışmasında gönüllü olmaktan mutlu olduğunu söyledi. Durna, "İnşallah insanlara umut olurum." diyerek, akademisyenlere çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

ÖNÜMÜZDEKİ YIL OCAK AYINDA BİTMESİ PLANLANIYOR

Erciyes Üniversitesi Rektörü Profesör Mustafa Çalış, aşının periklinik çalışmalarının tamamlandığını belirterek, Faz 1 çalışmalarını önümüzdeki yıl ocak ayının başlarında bitirmeyi planladıklarını söyledi. Çalış, "Periklinik çalışmalarını tamamladığımız aday aşımızı bugün ilk gönüllümüze uyguladık. Böylece aşı çalışmamızda Faz 1 çalışmasına geçmiş bulunmaktayız. Faz 1 çalışması yaklaşık iki ay gibi bir zaman sürecektir. İnşallah önümüzdeki yıl ocak ayının başlarında bitirmeyi planlamaktayız. Faz 1 çalışmalarının başarılı olması halinde ise üniversitemizde diğer Faz çalışmalarına geçilmesi planlanmaktadır. Üniversitemiz tarafından geliştirilen aday aşımız ve ülkemizdeki diğer aşı merkezler tarafından geliştirilen aşılar inşallah koronavirüse karşı vatandaşlarımıza sunulmuş milli aşılarımız olacaktır" dedi.

FAHRETTİN KOCA: İLK DEFA BAŞLAMIŞ OLDU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "(Erciyes Üniversitesinde geliştirilen Kovid-19 aşı adayı) Bugün Türkiye'de yerli aşımızın insan uygulaması, ilk defa başlamış oldu."

ERUCOV-VAC inaktif aday aşısı, 18-55 yaş arasında, sağlıklı ve daha önce Kovid-19 geçirmemiş 44 gönüllüye uygulanacak 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.