Yeni Toyota C-HR PHEV üretim hattından çıktı

Yeni Toyota C-HR PHEV üretim hattından çıktı

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye'nin Sakarya'daki fabrikasında Türkiye'de üretilen ilk Şarj Edilebilir Hibrit (PHEV) otomobil olan yeni nesil Toyota C-HR üretim hattından çıktı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın katılımıyla Sakarya'daki fabrikada düzenlenen Yeni Toyota C-HR PHEV Hattan Çıkış Töreni'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu, tanıtım filmi gösterildi.

Törende konuşan Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, Toyota'nın Türkiye'de 30 yıldır yatırım yapmaya, istihdama, araç üretmeye, ihracat yapmaya devam ettiğini söyledi.

Başarı hikayesinin bir tesadüf olmadığını belirten Dağlıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde uygulanan politikalarla Türkiye'nin küresel bir üretim merkezi, bölgesinde önemli AR-GE, lojistik merkezi haline geldiğini vurguladı.

Dağlıoğlu, geçmiş başarılarla övünmenin, bugünü tebrik etmenin yanı sıra gelecek için de hazırlık yapılması gerektiğini işaret ederek Türkiye Yüzyılı'nın başladığını, ülkeyi dünyanın ilk 10 ekonomisinden birisi yapmak istediklerini dile getirdi.

Türkiye'nin dünyadaki yatırımlardan aldığı payı artırmak istediklerinin altını çizen Dağlıoğlu, "Bu bağlamda şirket yöneticilerini, ülkeye yatırımlarını artırmaya davet ediyoruz. Bu ülkede otomobil sektörünün ne kadar güçlü olduğunu, mobilite sektörünün geleceğe çok başarıyla ev sahipliği yapacağını biliyoruz. Sizin yeni teknolojiler, özellikle elektrikli araçlarda, hidrojenli araçlarda ve diğer alternatif yakıtlı karbon nötr araçlarda, Türkiye'de gelecekte yatırımlar yapmanızı bekliyoruz ve hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

Dağlıoğlu, 2024 yılında Türkiye ve Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yılının kutlanacağını hatırlatarak gelecek yıl Toyota'dan yeni bir proje beklediklerini dile getirdi.

Burak Dağlıoğlu, üretim açısından 30 yıldır Türkiye'de aktif olan Toyota yöneticilerini ülkeye AR-GE, mühendislik ya da tasarım merkezi kurmaya davet etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde bütün uluslararası ve yerli yatırımcıların yanında olunduğunu ifade eden Dağlıoğlu, yeni teknolojiye ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.