Yeni Akit yazarı Veren: Bu ülke Cumhurbaşkanı'nın çiftliği değil

Yeni Akit yazarı Veren: Bu ülke Cumhurbaşkanı'nın çiftliği değil

Yeni Akit gazetesi yazarı Nurettin Veren, katıldığı bir programda yapılan bazı üst düzey atamalar nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a olan güvenin sarsıldığını ileri sürerek "Bu ülke Cumhurbaşkanı'nın çiftliği değil" dedi.

Yeni Akit gazetesi yazarı Nurettin Veren, RS FM'de yayınlanan Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle programına konuk oldu. Veren, programda yapılan bazı üst düzey atamalar nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a olan güvenin sarsıldığını ifade ederek "Milletimiz üst üste sayın Cumhurbaşkanı'na çok gönül bağladı. Lüzumundan fazla umut bağladı. AK Parti'nin başkanlık sisteminin beklentilere cevap vereceğini bekliyoruz ama tam tersiyle karşı karşıyayız. Atamalarda nerdeyse özellikle FETÖ iltisaklı olanlar tercih ediliyor" dedi.

"AK PARTİ İLE FETÖ MASA ALTINDAN EL Mİ SIKIŞIYOR?"

Nurettin Veren programda, "Bu davranışların AK Parti'yi yıprattığını, adeta ana direklerini sarstığını söylüyorum" diyerek şu çarpıcı ifadeleri kullandı:

"Hatta 'AK Parti ile FETÖ masa altından el mi sıkışıyor?' diyenler var. Ben de bunu söylüyorum, yazdım. Çünkü dost acı söyler. Bu ülke Cumhurbaşkanı'nın çiftliği değil. Biz direkten döndük. 15 Temmuz'u yaşadık. Ülkemiz az kalsın batacaktı. Bizim ikinci defa hata yapma lüksümüz yok."

"17-25 ARALIK'TAN SONRA TEMİZ OLAMAZSINIZ"

FETÖ yargılamaları konusunda 17-25 Aralık tarihinin bir milat olarak kabul edilmesine de değinen Veren, "Gülen'le ilişkisi 20 yıldır devam eden birinin 17-25 Aralık'tan sonra temiz olduğunu söyleyemeyiz." dedi.

Cumhurbaşkanlığı tarafından bugün açıklanan Politika Kurulu listesinde yer alan Prof. Beril Dedeoğlu'na ilişkin "Beril Dedeoğlu'nun dokunulmaz olması bilinçli bir anlaşma varmış gibi hissettiriyor." ifadesini kullanan Veren, "Onun konumundakiler müebbet hapisle yargılanıyor." diye konuştu.

"AKİT GAZETESİ YAZIMI SANSÜRLEDİ"

Veren, gazetesi Akit'te yazısının sansürlendiğini ve yarısının yayımlandığını da belirterek, "Yazım da sansürlendi. Yarısını yayınlamadılar. Hükümetin sıkıntıya gireceğini muhalefetin eline koz geçeceğini düşündüler." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum