Esat Ergener

Esat Ergener

Yel Değirmeni

Yel Değirmeni

Değişim rüzgarları esmeye başladığı zaman, kimileri duvarlar örer, kimileri ise rüzgar değirmenleri inşa etmeye çalışır. Yani kimi o değişimden kendi payına düşeni alır, çıkartır ve faydalanmaya çalışır; kimisi ise onunla beyhude yere mücadele etmeye çalışır.

Dünyaca ünlü yahudi bilim adamı Einstein ise der ki, “İnsanların fikirlerini değiştirmek atomu parçalamaktan daha zor!”

Tabi burada atladığı bir şey var, “Kalplerin sahibi yalnızca Allah’tır!” (Enfal 24,70)

Dünya tarihi boyunca hiçbir olayda ve hiçbir zaman hiçbir sebepten ötürü bir ülkenin bayrağı bütün büyük meydanlarda dalgalanmamıştır.

Bakın tarihe. Göremezsiniz.

Gazze…

Yine ayette geçtiği üzre Aksa ve çevresinin Rabbimiz tarafından bereketlendirildiği o kadar aşikar ki.

Geçtiğimiz günlerde bir istatistiki tabloya denk geldim. Filistin ile ilgili yapılan protestoları konu alıyordu.

En az 100 ülkede 5000’den fazla gösteri yapılmış.

En fazla yapılan yerler ise Türkiye, ABD, İran, Fas ve Yemen.

Dünyada nüfus yoğunluğu en fazla olan ülkenin bize hep Singapur ve Japonya olduğu öğretilir malum. Buralarda da takriben kilometrekareye düşen insan sayısı 6600 kişi.

365 kilometrekare alanda yaşayan 2,5 milyon Gazzeli, Filistinli resmen dünyanın fabrika ayarları ile oynadı. Bir avuç insan olarak değerlendirebileceğimiz bu izzetli ve şerefli milletin yaptıklarına bir bakın hele.

Bir kere her şeyden önce duruşları ve imanları ile bütün dünyadaki insanların İslam’a bakışını değiştirdiler. Ve birçok insanın İslam’ı araştırmasına vesile oldular. Ve tabii birçoğunun da Müslüman olmasına.

Batı ülkelerinin birçoğunda ciddi yaptırımlarla halkın gözünü korkutmaya çalışsalar da 100’den fazla ülkede binlerce gösteri yapıldı, milyonlarca kişi bu eylemlere dahil oldu. Hatta ve hatta bu gösterilerin en dikkat çekenleri de yine batıda yapılan bazı gösteriler oldu.

Terörist İsrail’in gerçek yüzünü tüm dünyaya bir kere daha göstermiş oldular. “Zaten bilmiyor muyduk bunu?” diyenlere cevap veriyorum, bizden dahi bu kadar ileri gidebileceklerini tahmin edebilen kişi sayısı pek azdı. Tabi Kurandan uzaklaştığımız için de bunu söyleyebiliriz. Zira Kuran’da da ifade edildiği gibi, kendileri lanetlenmiş ve peygamber katili bir kavim olurlar.

İslam’ın hoşgörüsünü bir kere daha tüm dünyanın gözleri önüne serdiler. Serbest bırakılan esirlerin açıklamalarına, ayrılırkenki vedalaşmalarına bakın. Sadece insanların değil hayvanların dahi haklarının ne kadar sıkı şekilde korunduğunu bir kere daha göstermiş oldular.

Rahmetli Cennetmekan Erbakan hocamızın bir sözü var ya hani, “Bir milletin asıl gücü tankı, topu, tüfeği değil imanımı ve inançlı evlatlarıdır!” Bu sözü bir kere daha bizlerin zihnine çaktılar. Bütün küffarın karşısında 25 milyonun neler yaptığına bir kere daha bakın.

Ve bir şeyin daha farkına vardık ki, gerçekten ahir zamandayız.

Çünkü 2 milyarlık İslam alemi, toplamda nüfusu 15 milyonu geçmeyen lanetli kavmin 2,5 milyonluk Gazze'de yapmış olduğu soykırımın önüne geçebilmek için maddi olarak hiçbir şey yapamadı. Bir bardak su dahi içeri sokamadı.

Hasılı Filistin hakikaten bir turnusol kağıdı.

Bir insanın tiyniyetini, gerçek yüzünü görmek istiyorsanız şu süreçte attığı tweetlere veya yaptığı paylaşımlara bakmanız yeterli.

Yetki sahibi olup da sadece kürsülerde bağırıp çağıran, ama eve gidince ayağını kırıp televizyonun karşısında elinde kumandası, yanında çayı, mısırı sinema filmi izler gibi oradaki vahşeti izleyen etkisizler çetesi…

Hangi birine kızacağız anlayamadık ki…

Ama başlangıçta da dediğim gibi, dünya artık yeni bir değişimin eşiğinde.

Yeni bir Fransız ihtilâli olarak dahi düşünülebilir.

Ve bunu başaran, yapan insanlar işte oradaki 2,5 milyonluk ümmetin şerefli ve izzetli insanları.

Bakalım kim bu değişimin yanında duracak?

Ve kim bu kadar zulme karşı ifşa edilmiş olmasına rağmen ticaretine devam edecek…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Esat Ergener Arşivi
SON YAZILAR