Ye'cüc Me'cüc Çinliler olabilir mi?

Ye'cüc Me'cüc Çinliler olabilir mi?

Mehdi Aleyhisselam’dan sonra çıkacak olan Ye’cüc ve Me’cüc ile ilgili Prof. Dr. Cevat Akşit hocaefendi ilgi çeken bir yazı yazdı.

Milli Gazete yazarı cevat Akşit hocaefendi, bugünkü yazısında Ye'cüc Me'cüc hakkında bilgiler verdi. Hadisi şeriflerden yola çıkarak izahatlarda bulunan Alşit hocaefendi, Çinlilerin bahsedilen Ye'cüc Me'cüc'e çok benzediğini yazdı.
 
Prof. Dr. Cevat Akşit hocaefendinin bugünkü yazısından ilgili bölüm:
 

ÇİNLİLERİN YE’CÜC VE ME’CÜC’E BENZERLİĞİ

Mehdi Aleyhisselam’dan sonra Ye’cüc ve Me’cüc çıkacak. Peygamber Efendimiz, “500 çocuğu olduğunu görmeden ölmezler” buyuruyor. Bununla ilgili birçok hadisler de var. Kadın sayısı 1’e 10 gibi oranlarda toplumda çok olacak. Ahlaksız bir toplum olacak. Hepsi birbirine benzeyecek. Ufak boylu olacaklar. Bu hadisleri Çin’e gittiğimiz bir seyahatte müşahede etmiştim. Çinliler Ye’cüc ve Me’cüc hakkında zikredilen hadislere çok benziyorlar. Hepsi ufak ve birbirine benziyor. Ahlak sıfır, belediye başkanlarına da, Mao’ya da resmen tapıyorlar. Kadın sayısı çok olduğundan ve ahlaki bir filtre olmadığından bir erkek kaç kadın ile beraber olduğunu bile bilmiyor. Her şeyi yiyebiliyorlar. Yedikleri en pahalı şey maymun beyni. Hatta cenin bile yiyorlar. Bir tek hadislerde bakır bir setten bahsediliyor. Çin’de sadece onu bulamadım. O da olsa rahatlıkla Ye’cüc ve Me’cüc Çinliler diyeceğim. O kadar kalabalık olacaklar ki doğudan gelecek olan öncü kuvvetleri, tatlı suyu olan Taberiye Gölü’nü içerek kurutacak. Fakat daha sonra bu kalabalık ve güçlü ordu Hz. İsa Aleyhisselam’ın duası sonrasında yok olacak. Nasıl olur demeyin. Tarihte bir salgın ile milyonlar ölmüştür… İmanın geçersiz olduğu üçüncü durum ise dabbet’ül-arzın çıkmasıdır. Dabbet’ül-arz çıktıktan sonra da duymuştuk deyip iman edenler olacak ama imanları geçerli olmayacak. Bu hadisi Müslim ve Tirmizi Ebu Hureyre’den (r.a.) nakletmişler. Allah onlardan razı olsun…
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.