Yazar Gülşen Ünüvar’ın yeni kitabı çıktı

Yazar Gülşen Ünüvar’ın yeni kitabı çıktı

Yazar Gülşen Ünüvar’ın yazmış olduğu "Bilge Kutad Anlatıyor" adlı eseri Ötüken Neşriyat tarafından yayımlanmıştır. Eğitimci yazar Gülşen Ünüvar'ın sekiz kitaptan oluşan seri, 7+8+9... yaş çocuklarına hitap ediyor. 

Eğitimci yazar Gülşen Ünüvar'ın eserleri Masallarda; "Kutadgu Bilig" ve "Divanı Lügatit Türk" de geçen hayvan isimlerinden oluşan karakterlere ve kadim Türk kültürünün imgelerine yer verilmiştir. 7+ yaş çocuklar hedeflenerek onların seviyelerine uygun yazılmış sekiz ayrı kitaptan oluşmaktadır. Ayrıca Kutadgu Bilig'de yer alan dört ana karakter ve bu karakterlerin temsil ettiği semboller, masalların ana temasını oluşturmuştur(Adalet, mutluluk, akıl, akıbet) 

Türk mitolojisinde efsaneleşmiş karakterlerin kahramanlıkları ve doğa ile mücadeleleri masalsı bir dille anlatılmıştır.  Amaç; kadim Türk kültürümüzde unutulmaya yüz tutmuş hayvan isimlerinden yola çıkarak çocuklarımıza değerlerimizi aşılamaktır.  Ayrıca Türkçe'nin en temel ve Türk Dili araştırmalarının en önemli kaynak eserlerinden olan "Kutadgu Bilig ve Divanı Lügatid Türk'ü" çocuklarımızın seviyelerine uygun şekle getirerek anlatmak, öğretmek ve benimsetmek gayesi güdülmüştür.  Şeydişehirli yazarımızın ayrıca 2019 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından seri olarak yayımlanmış "Havuç Kurdu Bi Di Ki" isminde dört kitabı daha bulunmaktadır.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.