Yaşar Kemal'in son sağlık durumu!

Yaşar Kemal'in son sağlık durumu!

Yaşar Kemal'in sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Ünlü yazarın doktoru, hayati tehlikenin devam ettiğini söyledi.

Türk edebiyatının çınarı Yaşan Kemal'in sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akif Karan, ünlü yazarın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu, hayati tehlikenin devam ettiğini söyledi. Yaşar Kemal, akciğer enfeksiyonu ve solunum sıkıntısıyla yoğun bakım tedavisine kaldırılmıştı.

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akif Karan, Yaşar Kemal'in durumunun ciddiyetini koruduğunu belirterek, "Dileğimiz uygun tedaviler altında kısa zamanda olumlu cevapları görebilmek" dedi.
 
Karan, hastanede gazetecilere yaptığı açıklamada, Yaşar Kemal'in öğleden sonra solunum sıkıntısı, akciğer enfeksiyonu ve kalp ritmi bozukluğu tanılarıyla yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındığını hatırlattı.

SOLUNUM MAKİNASINA BAĞLI
 
Kemal'in bilinci kapalı ve solunum sıkıntısı olduğu için solunum makinesine bağlı olduğunu belirten Karan, akciğerlerindeki enfeksiyon nedeniyle  tedavi uygulandığını anlattı. Karan, kalp ritmini yavaşlatıcı ve pıhtı atıcı komplikasyonlara karşı önlem aldıklarını anlattı.
 
Prof. Dr. Karan, Yaşar Kemal'in durumunun yakından izlenmesi gerektiğini ifade ederek, "Solunum parametrelerini yakından izlemek gerekiyor. Bu nedenle aletler yardımıyla kalp ritmi, tansiyon, solunum ve diğer ilgili parametreler yoğun bakım ünitesinde izleniyor. Ciddi bir hastalık tablosu. Dileğimiz uygun tedaviler altında kısa zamanda olumlu cevapları görebilmek" diye konuştu.

HAYATİ TEHLİKESİ SÜRÜYOR
 
Başhekim Prof. Dr. Mehmet Akif Karan, gazetecilerin, "Hayati tehlike var mı? sorusuna "Maalesef hayati tehlike var şu anda" karşılığını verdi.
 
Bir gazetecinin "Yaşar Kemal, daha ne kadar yoğun bakımda kalır?" sorusu üzerine Karan, "Bu konuda bir tahminiz söz konusu değil, ciddi bir durum. Hastanın vereceği cevaba göre bunu zaman gösterecek" dedi.
 
Prof. Dr. Karan, Yaşar Kemal'e diğer hastanelerde yapılan tedavilerde bir aksaklık veya yanlışlık olmadığını vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.