Yaraları sarma gayreti eğitimcilerle güçleniyor

Yaraları sarma gayreti eğitimcilerle güçleniyor

Konya İl Millî Eğitim Müdürlüğü Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında depremzede vatandaşların yaralarını sarma gayretini “Eğitimle Güçlüyüz” sloganıyla her geçen gün artırıyor.

AFAD koordinesinde yapılan çalışmalar kapsamında; İl Milli Eğitim Müdürlüğünün öncülüğünde okullarca yürütülen “Deprem Bölgesindeki Çocuklarımızın İhtiyaç Malzemeleri” kampanyası kapsamında toplanan bebek bezi, bebek maması, kırtasiye, oyuncak, kıyafet ve çeşitli malzemelerden oluşan ilk sevkiyat Adıyaman'a gönderildi.

Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okullar tarafından Hatay'a gönderilen 2 bin kişilik kahvaltı malzemesi depremzede vatandaşlara ve bölgede görevli personelin istifadesine sunuldu.

GÖNÜLLÜ ÖĞRETMENLER GÖREV YAPIYOR

Konuyla ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu görüşler dile getirildi: “Defne ilçesindeki Harbiye Çadır Merkezinde bulunan Mehmetçik Okullarında lise ve ortaokul düzeyinde DYK'lar açılmıştır. 400 öğrenci kaydı yapılan Mehmetçik Okulunda, aralarında Konya ve farklı illerden gelen gönüllü öğretmenler görev yapmaktadır. Selçuklu Şükriye Onsun İlkokulu organizesinde toplanan bağışlarla temin edilen 6 adet konteyner, halı ve minder takımları ile çamaşır ve kıyafetler, depremden etkilenen vatandaşlara ulaştırılmak üzere yola çıktı. Kulu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından üretilen odun sobaları, depremzede vatandaşlara ulaştırılmak üzere Hatay'a gönderildi.”

SEVKİYATLAR DEVAM EDİYOR

Açıklamada şu bilgiler verildi: “Çumra Mesleki Eğitim Merkezi tarafından İlçe Belediyesinin de katkılarıyla üretilen 450 adet battaniye depremzedelere ulaştırılmak üzere Kızılay'a ve ilçedeki depremzedelere teslim edildi. Depremzede vatandaşlar için Selçuklu ilçesinde görev yapan eğitim yöneticisi, öğretmen, personel ve velilerin katkılarıyla temin edilen 5 konteyner, 1 portatif anaokulu, 4 seyyar tuvalet ve 4 seyyar banyodan oluşan ikinci sevkiyat İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit tarafından Malatya'ya uğurlandı.”

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.